Противлажновјесташ Џафи у саффу одбране Себије Изетбеговић

Пласирање непровјерених и непоткријепљених тврдњи у вези са одговором здравствених институција на пандемију коронавируса, а којем свједочимо протеклих дана у бх. јавности, представља неодговорно понашање прије свега према пацијентима и њиховим породицама, као и љекарима који се боре за њихове животе.

недеља, 4 априла, 2021 / 19:48

У тренутку када улазимо у другу годину незапамћене кризе, ширење спекулација с циљем уношења немира и подривања повјерења у здравствене институције може имати кобан ефекат за све нас.

Таквом друштвено неодговорном понашању треба стати украј. Здравствене институције имају законску надлежност, обавезу и професионалну оспособљеност да износе тачне податке о стању у КОВИД одјелјењима, што оне и чине.

Тако је Завод за јавно здравство објавио јуче информацију да је најнижа стопа смртности у држави у Херцеговачко-неретванском кантону и Кантону Сарајево. То изравно демантује дезинформације о раду КЦУС-а (директор супруга Бакира Изетбеговића, предсједника Џаферовиће СДА, прим. Фронтал.РС). 

Системско ширење дезинформација и теорија завјера у свим државама представља неприхватљиво и кажњиво понашање, нарочито у времену пандемије. Свако ко у оваквој ситуацији, због политичких разлога, свјесно шири дезинформације и панику, угрожава животе пацијената, и мора бити одговоран пред законом.