Протест српских и хрватских логораша пред зградом Суда БиХ Подијели

БАЊА ЛУКА – Савез логораша Републике Српске и представници Координације хрватских удружења одржаће данас заједнички протестни скуп испред зграде Суда БиХ и положити цвијеће за све невино страдале у рату од 1992. до 1995. године у бившој касарни "Виктор Бубањ", која је била злогласни логор за Србе. На скупу ће бити изражено мирно неслагање са […]

петак, 11 септембра, 2009 / 14:37

БАЊА ЛУКА – Савез логораша Републике Српске и представници Координације хрватских удружења одржаће данас заједнички протестни скуп испред зграде Суда БиХ и положити цвијеће за све невино страдале у рату од 1992. до 1995. године у бившој касарни "Виктор Бубањ", која је била злогласни логор за Србе.

На скупу ће бити изражено мирно неслагање са радом Тужилаштва и Суда БиХ и опструкције у процесуирању ратних злочина које су Бошњаци починили над Србима и Хрватима током ратних дешавања од 1992. до 1995. године, саопштено је из Савеза логораша РС.

Предсједник овог савеза Бранислав Дукић је најавио да ће на протесту у Сарајеву бити затражена смјена главног тужиоца БиХ Милорада Барашина и одлазак свих страних судија из БиХ у року од два мјесеца због опструкције процесуирања ратних злочина почињених над Србима у БиХ.

"Показаћемо да стране судије и тужиоци још сједе на српским костима и српској крви", истакао је Дукић.

Дукић је рекао да ће протести Савеза логораша РС бити одржани пред бившом касарном "Виктор Бубањ", кроз коју је прошло више од 5 000 српских логораша, махом цивила, од којих је 70 убијено, а 30 их се још воде као нестали.Оставите одговор