Протест Срба због хапшења Јеврема Пантелића

Привредници из сјеверног дијела Косовске Митровице блокирали су данас на неколико часова главни градски мост преко ријеке Ибар као знак протеста због хапшења њиховог колеге Јеврема Пантелића. Блокада је завршена, а на мосту су биле распоређене снаге Косовске полицијске службе и Еулекс полиције. Протест привредника протекао је без инцидената, јавили су београдски медији. Предсједник општине […]

петак, мај 20, 2011 / 16:26

Привредници из сјеверног дијела Косовске Митровице блокирали су данас на неколико часова главни градски мост преко ријеке Ибар као знак протеста због хапшења њиховог колеге Јеврема Пантелића.

Блокада је завршена, а на мосту су биле распоређене снаге Косовске полицијске службе и Еулекс полиције. Протест привредника протекао је без инцидената, јавили су београдски медији.

Предсједник општине Косовска Митровица Крстимир Пантић рекао је да су се привредници и грађани окупили и блокирали мост да би исказали негодовање због све чешћих упада Специјалне јединице косовске полиције на сјевер Косова и Метохије.

Пантић је рекао да је јучерашњи инцидент, када су припадници ове јединице насилно покушали да скину таблице са возила једне Српкиње, под пријетњом оружјем, озбиљан инцидент и додатни повод за данашње окупљање.

Магистрални пут Рибариће – Косовска Митровица, који је јуче блокиран због хапшења Пантелића, и даље је непроходан, па се саобраћа алтернативним правцима.

Пантелића су ухапсили припадници Еулекса прије три дана, јер није плаћао акцизе и царине косовским властима.

Хапшење Пантелића из Вељег Брега, у општини Зубин Поток, представља притисак на српску заједницу како би се у овом дијелу покрајине повиновали нелегалним косовским законима, истичу Срби.

Они наводе да неплаћање пореза властима у Приштини, које не признају, не може бити мотив Еулекс полицији да хапси било коју особу.Оставите одговор