03:13 Течни Антартик: Отопли ли планета три степена, ниво мора расте годишње пет центиметара глобално21:10 Брегзитовање у Ламаншу: Француска британском острву пријети искључењем струје, Британци шаљу морнарицу19:20 Макрон јавно одао почаст Наполеону, кад очекујемо да ће Нијемци Хитлеру?18:35 Ефбих остаје без гаса: Није због Лаврова већ Енергоинвеста11:47 Ненад Вуковић: Билдање Додикових политичких мишића, нема разговора са онима који говоре еРеС10:41 Петровић сазвао директоре јавних предузећа: Пораст броја запослених, нагомилани дугови, лоша контрола10:34 Вучић: Мијењали би само границе Србије - што не подијелите Авганистан, Сирију, Ирак?10:31 Израчунали смо дигитроном: Прије 153 године рођен Мика Алас10:22 Нема ту ништа сензационално: Ловци из Змијања љути на возача који је јурио медвједа колима10:09 Голићка и Ћосић о утопљавању Дејтонке и проглашењу парка природе Требевић

Просвећени апсолутизам

Још од наступа код Станковића на ХТВ1, Милорад Додик није био природнији као неки дан у емисији ТВ Гост, на К3 телевизији из Прњавора. Након посљедњег „не сери“ (ово је цитат) Милорада Додика, осјећам потребу да његовом ПР тиму (Боже, како је то узалудан посао) скренем пажњу на неке ствари које су се десиле у […]

петак, 21 маја, 2010 / 07:00

Још од наступа код Станковића на ХТВ1, Милорад Додик није био природнији као неки дан у емисији ТВ Гост, на К3 телевизији из Прњавора.

Након посљедњег „не сери“ (ово је цитат) Милорада Додика, осјећам потребу да његовом ПР тиму (Боже, како је то узалудан посао) скренем пажњу на неке ствари које су се десиле у протеклих неколико година, а које они, као и њихов Шеф, нису „укачили“.

С доласком Бориса Тадића у Србији и Иве Јосиповића у Хрватској, дошло је до квалитативне промјене у понашању политичара у региону. Нема више галаме, пријетњи и вријеђања, сви се нешто извињавају, смијеше и држе за руке. Некако се све почело радити „у рукавицама“. Та углађеност ће се полако преливати и на Босну и Херцеговину, па ће некултуру и бахатост, било ког политичара грађани све мање цијенити.

А и ови из Сарајева су се мало опаметили, па се више не примају на Додикове вулгарне провокације, као ономад 2006. године. Схватио је то и Силајџић, мада му се још увијек омакне понека надреална изјава.

У истој емисији Додик је замјерио адвокату и предсједничком кандидату Огњену Тадићу, што заступа криминалце и дилере. Тадић је то демантовао, али ја не вјерујем да је Додик погрешно информисан. То је учињено плански и намјерно, јер касније је то исто поновио и Рајко Васић. Ваљда им је то предизборна тактика.

Испада да је СНСД против тога да дилери и криминалци имају адвокате приликом суђења, или адвокати који се тиме баве немају морално право да се кандидују за неку политичку позицију. Чудна је то логика, зар не?

Баш ме интересује да ли ће се Предсједник адвокатске коморе РС, Чизмовић и 520 адвоката, огласити да заштити углед и дигнитет адвокатске професије, као што се огласио када је бранио Владу Републике Српске од СИПЕ.

Прича се по граду да је СНСД за предизборну кампању увезао пун вагон мајица из Кине. Текстилци и графички радници (напредни и они који то нису) су бијесни, али цијена је цијена.

Неко ми је давно испричао како Додик има идеју да Србима највише паше владавина просвећеног апсолутизма. Ако је то тачно, онда је наш Премијер остварио половичан политички успјех. Апсолутизам имамо, а сада треба радити на просвећивању.

Биће то тежак посао.