Просторни план Српске на јавном увиду

Грађани Бање Луке имају могућност да увид у Нацрт измјена и допуна Просторног плана Републике Српске, са свим графичким прилозима, обаве у Центру за дозволе (канцеларија бр. 19) у Градској управи Града Бања Лука, Народној скупштини РС и ЈУ "Нови урбанистички завод РС" сваког радног дана, од 8.00 до 14.00 часова. Јавни увид ће трајати […]

петак, 25 априла, 2014 / 13:15

Грађани Бање Луке имају могућност да увид у Нацрт измјена и допуна Просторног плана Републике Српске, са свим графичким прилозима, обаве у Центру за дозволе (канцеларија бр. 19) у Градској управи Града Бања Лука, Народној скупштини РС и ЈУ "Нови урбанистички завод РС" сваког радног дана, од 8.00 до 14.00 часова. Јавни увид ће трајати до 28. маја.

Такође, увид у све графичке прилоге Нацрта измјена и допуна Просторног плана можете обавити на дну овог текст. Након мало више труда успјели смо да дођемо до комплетне документације у дигиталном издању и желимо да нагласимо да је ово тренутно једино мјесто на којем грађани могу да изврше увид у комплетну документацију путем интернета.

Књига примједби у коју Бањалучани могу да упишу своја мишљења, коментаре, сугестије и/или примједбе налази се у Центру за дозволе (канцеларија бр. 19 зграде Градске управе), гдје такође могу да добију и додатна појашњења и тумачења планских рјешења. Мишљења, коментари, примједбе или сугестије на Нацрт измјена и допуна Просторног плана Републике Српске до 2025. године могу се доставити и Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске (Трг РС бр. 1 – Бања Лука) и ЈУ „Нови урбанистички завод Републике Српске“ (Ул. Саве Мркаља бр. 16 – Бања Лука), те на и-мејл: [email protected]

Јавно излагање овог документа у Бањој Луци биће организовано 29. априла, са почетком у 10.00 часова, на локацији која ће накнадно бити утврђена.

Препоручујемо да до јавне презентације извршите увид у комплетну документацију Нацрта измјена и допуна Просторног плана Републике Српске, како би том приликом могли тражити евентуалне појашњења и договоре на питања.

Текстуални и графички дио Нацрта измјена и допуна Просторног плана Републике Српске до 2025. године можете погледати овде.