Проруска влада у Либији окружила исламисте у Дерни

Либијска национална армија (ЛНА) фелдмаршала Халифе Хафтара ослободила је од терориста источни округ града Дерна, изјавио је неименовани извор из либијске војске.

уторак, 8 маја, 2018 / 13:20

Извор наводи да су у операцији ослобађања источног округа либијског града у окршају у близини положаја терориста погинула четворица војника.

Дерна се налази на око 1.000 километара источно од либијске пријестонице Триполија и под контролом је терористичких група које су повезане са „Ал каидом“.

Либијски град је раније био под контролом терориста „Исламске државе“.

Град Дерна се сматра посљедњим упориштем исламиста на истоку Либије, који је под контролом Хафтарових снага, пренио је „Спутњик“.

Немири у Либији су почели откако је током грађанског рата 2011. године са власти свргнут вођа Моамер Гадафи. Источним дијелом земље управља парламент, са сједиштем у граду Тобруку, а парламент има подршку ЛНА, која се бори против милитаната.

У исто вријеме, Влада националног јединства /ГНА/, коју подржава УН, а на чијем се челу налази премијер Фајез ел Сараџ, контролише западни дио земље и њено сједиште је смјештено у Триполију.1 КОМЕНТАР

  1. Ovako će izgledati Srpska,svaki šumski čovjek sebi i svojima seljacima ograditi će tor da im bude toplo i sigurno u krdu i čekati
    proruske milicije koje će krstariti zemljom dok ne uspostave ponovo institucionalni okvir za najveće divljaštvo na planeti.

Оставите одговор