Пронађене ролне најстаријег Хичкоковог филма

Новозеландски конзерваторијум пронашли су три ролне најстаријег сачуваног филма Алфреда Хичкока, "Вајт Шедов" из 1924, пише "Холивуд рипортер". То је прва половина нијемог филма, описаног као британска мелодрама коју је за дистрибуцију откупила холивудска компанија Луиса Селзника, а која је Хичкока, који је тада имао 24 године, набројала као асистента режије, сценографа, монтажера и сценаристу. […]

среда, 3 августа, 2011 / 16:01

Новозеландски конзерваторијум пронашли су три ролне најстаријег сачуваног филма Алфреда Хичкока, "Вајт Шедов" из 1924, пише "Холивуд рипортер".

То је прва половина нијемог филма, описаног као британска мелодрама коју је за дистрибуцију откупила холивудска компанија Луиса Селзника, а која је Хичкока, који је тада имао 24 године, набројала као асистента режије, сценографа, монтажера и сценаристу.

Филм у којем Бети Компсон игра две улоге – сестре близнакиње од којих је једна анђео а друга "бездушна" – пронађен је у једном сефу у Филмском архиву у Велингтону.

Пронађене су само прве три од укупно шест ролни филма, а колико се зна не постоји ниједна друга копија филма "Вајт Шедов".

Инсерт из Хичкоковог филма "39 Степс" из 1935. године