Промет на велико и мало у другом тромјесечју 2,126 милијарди КМ

Укупан промет у трговини на велико и мало у Републици Српској у другом тромјесечју ове године износио је 2,126 милијарди КМ и већи је за 1,1 одсто него у истом периоду прошле године, подаци су Завода за статистику Српске.  Промет робе у трговини на велико у другом тромјесечју ове године износио је 1,11 милијарди КМ […]

уторак, август 28, 2012 / 15:19

Укупан промет у трговини на велико и мало у Републици Српској у другом тромјесечју ове године износио је 2,126 милијарди КМ и већи је за 1,1 одсто него у истом периоду прошле године, подаци су Завода за статистику Српске.

 Промет робе у трговини на велико у другом тромјесечју ове године износио је 1,11 милијарди КМ и већи је за 1,3 одсто него у истом прошлогодишњем периоду.

Највећи промет у трговини на велико од 398,17 милиона КМ остварен је у трговини непољопривредним полупроизводима, отпацима и остацима, те 350,3 милиона КМ у трговини храном, пићем и дуваном.

Промет, остварен у трговини на мало, у другом тромјесјечју од нешто више од милијарде марака већи је за 0,9 одсто него у истом периоду прошле године.

Највећи промет од 308,46 милиона КМ остварен је у неспецијализованим продавницама.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *