Професор Бојл: БиХ је и прављена са роком трајања од 15 година

Професор међународног права на америчком Универзитету Иллиноис, борац за људске слободе и некадашњи агент БиХ пред Међународним судом правде, Френсис Бојле, изјавио је у ексклузивном интервјуу за агенцију Анадолија да је Дејтонски споразум створио земљу која је нефункционална и која ће се сама урушити. "У Дејтону су Американци, уз сагласност осталих великих сила, скројили државу […]

петак, 10 августа, 2012 / 14:34

Професор међународног права на америчком Универзитету Иллиноис, борац за људске слободе и некадашњи агент БиХ пред Међународним судом правде, Френсис Бојле, изјавио је у ексклузивном интервјуу за агенцију Анадолија да је Дејтонски споразум створио земљу која је нефункционална и која ће се сама урушити.

"У Дејтону су Американци, уз сагласност осталих великих сила, скројили државу БиХ с вијеком трајања од 15 година. Људи из Пентагона су ми јасно рекли да ће се према Холбруковом плану десити успорено, али коначно цијепање БиХ. Гдје смо данас?! Велике силе су свјесно и намјерно створиле државу која никада није могла функционирати и која доживљава колапс, а крајњи циљ је да се изврши трајна подјела БиХ и то мирним путем“, казао је Бојл.

На питање да ли међународна заједница заиста спремна да призна подјелу БиХ, након милијарди уложених у њен послијератни опоравак, Бојл је одговорио:

"Све што су Американци требали урадити је да успоставе државу која може функционирати. Они су то знали, али нису хтјели. Све што сада раде је да сједе позади и гледају како се држава распада. И на крају дана сви ће одустати и рећи ОК, зашто то не бисмо завршили. Дакле, они неће признати да су направили државу за коју су знали да ће се распасти, али је чињеница да су то намјерно урадили још у марту 1994. када је потписан Вашингтонски споразум. Касније, у Дејтону, нацрт Мировног споразума који је Холбрук (специјални изасланик предсједника Клинтона за Балкан) дао босанској делегацији значио је подјелу на двије државе – Федерацију и Републику Српску. Било је потпуно јасно и тада, а данас такођер, да Америка и Европа просто не желе државу БиХ. Они желе колапс БиХ".

Бојл не вјерује у избијање новог рата у БиХ.

"Ја не заговарам рат или нешто такво, али може бити нешто горе од тога: да гледате како вам отимају земљу, а да не можете ништа урадити. Видите, босански Срби имају Републику Српску блиско повезану са Србијом. Босански Хрвати имају двојно држављанство, везе са Хрватском и ранији приступ Европској унији. А босански муслимани, шта су они добили?! Муслимански бантустан“, рекао се Бојл.

Једину наду за опстанак БиХ, овај експерт међународног права види у народу којег позива да дигне глас за своју земљу.

"Будућност државе БиХ је у рукама њених људи који морају показати више воље и жеље за просперитет своје земље", увјерен је Бојл.

Свјетски признати експерт међународног права убијеђен је да се међународна заједница вратила на споразум Туђмана и Милошевића из Карађорђева, договорен још 1991.

"У политици се ствари не дешавају случајно. Туђман и Милошевић су у Карађорђеву све договорили, а Холбрук им је у Дејтону рекао да ће мало потрајати док њихов договор не буде проведен".

Србија никад није престала да негира постојање државе БиХ, а пресуда Међународног суда правде којом је Србија ослобођена одговорности за геноцид и агресију, отворила је врата за неки нови напад на БиХ у будућности, увјерен је Бојл.

"Пред Међународним судом правде успио сам издејствовати двије мјере привремене заштите за БиХ против тадашње Југославије, творевине која је укључивала Србију и Црну Гору. Био сам на добром путу да издејствујем пресуду против Велике Британије, која је у рату радила за Србију. Тада се десила интерна и вањска саботажа. Велике силе су тражиле од босанске владе да ме склони јер су знали да ја нећу стати. Годинама касније десила се пресуда Међународног суда правде која је потпуно политичка и која је Србију и Црну Гору ослободила одговорности за геноцид у БиХ, чак и у Сребреници. Србија је историјски ослобођена одговорности за агресију и геноцид у БиХ. Велике силе желе видјети Србију у ЕУ и НАТО. Они желе интегрисати Црну Гору у НАТО и ЕУ. Хрватска је већ у НАТО, а ускоро и у ЕУ, али они једноставно не жели муслимански бантустан у том друштву. То је тако просто и тако болно“, истакао је Бојл и закључио да је БиХ потлачена у односу на све друге земље регије јер већину њеног становништва чине муслимани.

"Да су босански муслимани силовали 40 хиљада хршћанки, као што су хршћани силовали 40 хиљада муслиманки, Европа и Америка би их отпухали истог дана. Избрисали би их с лица земље. Ја сам као адвокат БиХ заступао свих 40 хиљада силованих жена, босанских муслиманки. Тражио сам од УН-а да изда наредбу која би их заштитила, али Вијеће сигурности УН-а одбило је да изда такву наредбу. Поново сам то тражио, али су опет одбили. Рат, геноцид, етничко чишћење, силовања и сва друга зла су се могла наставити. На исти начин су Европа и Америка генерацију раније поступиле према Јеврејима. Бошњаци и Јевреји су прошли исте ствари. Давид Оwен и остали британски представници из тог времена су имали типичан расистички став према Бошњацима. Као што су подијелили и завадили Палестину и Индију, чинили су то и овдје. Нема никакве сумње у то“, казао је амерички професор за агенцију Анадолија.

Бојл је истакао како је ратни вођа Србије Слободан Милошевић имао подршку од свјетских лидера за свој геноцидни план у Босни и да је интересантно како је изненада умро пред само изношење доказа о умјешаности свјетских сила у рат. Караџић и Младић такођер пуно знају и процеси против њих могли би бити окончани на исти начин – смрћу прије изрицања пресуда, поручио је Бојл.

"Милошевић је изненада умро и то управо у тренутку кад је требао говорити о својих везама са Холбруком, Билтом, Овеном и многим другим Европљанима и Американцима. Однио је у гроб све своје тајне. Милошевић је желио рећи да је од главних међународних представника добио одобрење за провођење свог геноцидног плана. Никад није разјашњено како је умро, а официјелно је то било због срчаног удара, али је нејасно како се то десило јер је све вријеме имао најбољу здравствену његу. Процес против Младића је тренутно суспендиран из истих разлога. Наводно је болестан. Ја сам убијеђен да нећемо свједочити Младићевој одбрани јер би он сугурно у све укључио Холбрука, Билта, Овена, Столтенберга и многе друге који би се сигурно застидјели своје улоге у геноциду. Младић је кључна особа у свему овоме јер би он могао рећи да су Милошевић и Београд наредили злочине и геноцид у Босни", казао је Бојл и додао како је јасно да свјетски лидери тог времена не желе да се сазна шта су радили док су Босанци убијани.

"Јасно је да Клинтон и други државници из тог периода не желе чути шта Младић има за рећи. И Милошевић и Младић и Караџић су знали превише о улогама које су САД-а, Европа и УН играли у прешутном одобравању, па чак и помагању, геноцида у Босни. Њих тројица су једини који могу компромитирати свјетске лидере због њихове срамне улоге у Босни. Зато нисам сигуран да ће Караџић и Младић избјећи Милошевићеву судбину. Врло је могуће да ће изненада умријети прије изношења кључних доказа“, закључио је експерт за међународно право, професор на америчком Универзитету Иллиноис, Френсис Бојл, у ексклузивном интервјуу за агенцију Анадолија.0 КОМЕНТАРА

 1. Турски плаћеник (на платној листи нео-османиста од 1989).
  Овај текст је наручен и има за циљ да анимира постепено активности великих сила на страну Бошњака (заједно са осталим нарученим „интервујима“ које финансирају заједно Турци и Бошњаци).
  Стрела је директно испаљена према САД које су наводно намјерно створиле не функционалну БиХ иако је споразум уствари договорен између политичких представника 3 народа, и да није тако не би било могуће спровести га у дјело.
  Дејтонски споразум је Мировни споразум, који је гарантовао минимум права за сва 3 народа, данас је узурпиран управо захваљујући оваквим мисфитима а све последице на које се позива су уствари последице злоуптребе, погрешне интерпретације и одступања од услова одређених таквим мировним споразумом а не његовим манама и недостацима!
  У прилог томе да је текст наручен од стране Бојлових финансијера иде и чињеница гдје је сам текст објављен (Анадолијска Агенција је турска новинска агенција од 1920) и то не независна агенција јер је под директним утицајем владе у Анкари.
  О каквом се стручњаку ради говори чињеница да је у исто вријеме, борећи се за права Бошњака у БиХ (1993) те преносећи лажи по свијету о 40000 силованих Бошњакиња од стране Срба (као да нисмо ратовали за отаджбину већ само јурили Бошњакиње да силујемо, Боже помози!) паралелно одржао и говор о правима Хаваја на независност од САД!!!
  Да се ради о испљувку и отпаднику од свјетског права говори и чињеница да дотични уопште не познаје стварно стање ствари у БиХ. У свом интервјуу он позива народ БиХ да дигне глас за државу!!!!!
  Од 3 конститутивна народа у БиХ Срби уопште не доживљавају БиХ као своју државу, Сарајево као главни град, химну и заставу као дио своје историје и националног идентитета и тд.
  Такође исто не доживљавају ни Хрвати осим малог броја хрватских бизнисмена који зарад профита окрећу леђа од националних интереса, а на општу штету Хрвата.
  Више од 30% грађана БиХ који припадају Исламској конфесији не прихвата нити доживљава себе као Бошњаке већ као Србе! Одбијају да се поистовјете са заговорницима рата који су режирали масакре убијајући властити народ само са циљем да се изазове интервенција страних сила (Пијаца Маркале и Сребреница).
  Ако узмемо у обзир да читаво једно насеље у Српској (Исламско) зна да је њихов суграђанин страдао од гелера на Новом Сарајеву 7 дана прије тзв. Масакра на Маркалама а да се данас званично води као жртва тог „масакра“ свима даје јасно до знања да је „масакр“ као такав изрежиран а цивилизован човјек једноставно тежи истини и све што није истина таквог човјека одбија и није му блиско!
  Када хоћете да лаж претворите у истину треба да у ту исту лаж укључите нешто истинито и ето вам првокласне обмане!
  Тако и овај преварант и политички маргиналан манипулатор помиње Ричарда Холбрука који јесте актер у креирању Дејтонског мировног споразума али не може да негира Бојлове наводе (мртва уста не говоре, Холбрук преминуо у децембру, 2010.)
  Исто тако је пласирана лоша слика о Србима као агресорима!
  Френсис Бојл поново манипулише лажним наводима помињући 40000 Бошњакиња које су наводно силовали Срби у 3 године рата! То значи 36 жена на дан! Сваки дан!
  Сјетите се силних извјештаја о Бошњакињи која је побјегла из пакла рата, из српског окрушења, силована данима, годинама…
  На 100 камера је чекало да види силовану Бошњакињу после порођаја у Шведској болници.
  Настала је не виђена фама када је жена изашла из болнице са црном бебом, која је личила на официра УН-а који је био стациониран недалеко од њеног села…

 2. zanimljivo. mada, nema se šta novo reći a što već nije rečeno pa tako i ne zavisi od toga šta će se još čuti na suđenju. Profesor Brandon Simms je napisao mnogo toga u svojoj knjizi o ulozi Britanije, čak je jednom i izjavio da mu je došlo da podere svoj britanski pasoš nakon svega… istraga koju je vodio američki kongresmen Henry Gonzalez je takođe dovoljno dokumentovala o umješanosti još jedne grupe ljudi i to još daleke 1991., tzv. holandski izvještaj zbog kojeg je cijela vlada dala ostavku takođe dobar dio pokazuje.. tako da se stiče da ovaj gospodin Bojle u stvari radi za one protiv kojih govori…

Оставите одговор