Продато 350 милиона Виндоуз 7 лиценци

Виндоуз 7, оперативни систем из Мајкрософта који је током овог мјесеца успио да надмаши XП по броју рачунара на којима се користи у Америци, забиљежио је нови рекорд. За осамнаест месеци колико је на тржишту, Седмица је продата у 350 милиона примерака. Током прве године продато је 240 милиона лиценци, а осталих 110 у последњих […]

среда, 27 априла, 2011 / 18:22

Виндоуз 7, оперативни систем из Мајкрософта који је током овог мјесеца успио да надмаши XП по броју рачунара на којима се користи у Америци, забиљежио је нови рекорд.

За осамнаест месеци колико је на тржишту, Седмица је продата у 350 милиона примерака. Током прве године продато је 240 милиона лиценци, а осталих 110 у последњих шест мјесеци.

Осим тога, аналитичка компанија ИДЦ извјештава да је 90 посто компанија у процесу преласка на овај оперативни систем.

"Број продатих лиценци је само један од начина на који можете оцјењивати успијех на тржишту, али мјери се и задовољство и продуктивност корисника Виндоуз 7", наводи се у званичном саопштењу, као и то да компаније које су прешле на нови Виндоуз, према њиховим процјенама, имају уштеду од око 140 долара годишње по рачунару.

Поређења ради, претходник Виндоуза 7, оперативни систем под називом Виста, продат је у 180 милиона примјерака, за првих осамнаест мјесеци.