Прочитано између редова: Предсједник италијанског олимпијског комитета сматра да би понижавање Ђоковића била добра порука

Српски тенисер Новак Ђоковић поручио је да се још неће вакцинисати и да ће због тога убудуће бирати турнире на којима може да игра и без "зеленог сертификата", а све како му се не би поновио случај са Аустралијан опена.

уторак, 22 фебруара, 2022 / 15:36

Ђоковић тако тренутно игра у Дубаију, а поручио је да су мале шансе да ће наступити у Индијан Велсу и Мајамију, односно да ако не буде промјене у посљедњи час – неће играти. Након тога слиједи Монте Карло, гдје тренутно не може, слична ситуације и са Мадридом, док се све више прича о Риму одакле стижу позитивни сигнали да ће добити дозволу да игра.

Иако је министарка спорта Валентина Вецали нагласила да ће Ђоковић моћи и без "супер зелене пропуснице" да игра у Риму, не би се сви спортски радници из Италије сложили са тим.

Сада се јавио предсједник Националног савјета Олимпијског комитета Италије Ђовани Малаго који поручује да би био преседан када би Ђоковић могао да учествује на турниру у Риму, односно да би таквим потезом читава земља послала лошу поруку својим грађанима који се двије године боре са пандемијом.

"Апсолутно не би било добро да Новак учествује, тако шаљемо лошу поруку… Под претпоставком да се Ђоковић неће сам туширати у одвојеном камперу, или одвојено јести, послали бисмо лошу поруку. Морамо да видимо шта ће се дешавати до маја, надам се да ће се ствари промијенити и да ће Ђоковић играти", испричао је Ђовани Малаго који већ годинама руководи овим важним спортским тијелом у Италији.

Малаго је поручио да је добио десетине мејлова бијесних родитеља чија дјеца не могу да се баве спортом у тренутним условима пандемије, па додаје да би било ружно да Ђоковић има повлашћен статус.

Турнир у Риму игра се од 9. маја.