Прњаворски Сан: Атлетичарке најбоље у Српској (али и Ефбиху)

Екипа пионирки Атлетског клуба "Сан" из Прњавора на посљедњем овогодишњем Екипном првенству Републике Српске и БиХ, одржаном у Добоју, освојила је титулу првака у трци на 1.000 метара, чиме је потврдила статус најбоље екипе у БиХ у овој години.

понедељак, 22 октобра, 2018 / 10:38

У екипи су Магдалена Катана, Кристина Стојковић, Белма Ћуран, Инес Шабантић, Сара Марић и Маја Ђурић.

На такмичењу у Добоју успјешни су били и мушки тимови пионира и сениора из овог клуба.

Екипа пионира на 2.000 метара, у саставу Горан Гамбер, Кристијан Марић, Александар Ђурић, Давид Гамбер и Бењамин Шабантић, освојила је треће мјесто на Првенству Републике Српске и Првенству БиХ.

Екипа сениора на 10.000 метара, у којој су били Дејан Ивић, Милош Поповић, Предраг Кузмановић и Ђорђе Ђукић, заузела је треће мјесто на Првенству Српске.

Овим такмичењем завршена су првенствена такмичења у БиХ и Републици Српској у овој години, а предстоје још крос трке и дворански митинзи, као и припреме на нову атлетску сезону.

Атлетски клуб "Сан" из Прњавора је у овој години на званичним првенствима Српске, БиХ, Србије, Словеније и Балкана од цицибанске до ветеранске категорије освојио укупно 48 медаља, од чега је 14 златних, 9 сребрених и 25 бронзаних.

Са уличних трка, кросева и митинга широм региона овај клуб је донио 22 златне медаље, 25 сребрних и 22 бронзане, а из управе Клуба кажу да ће због предстојећих наступа до краја године биланс освојених медаља бити знатно повећан.