Прњавор: Једнодневна акција прикупљања ПЕТ амбалаже

Еколошка акција "РЕЦИКЛИРАЈ ПРОФИТИРАЈ" Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске и пет основних школа општине Прњавор Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске ће подржати акцију прикупљања пластичне (ПЕТ) амбалаже под називом „РЕЦИКЛИРАЈ ПРОФИТИРАЈ“ коју спроводи пет основних школа општине Прњавор. Заинтересованим медијима, директор Фонда г-дин Срђан Тодоровић […]

четвртак, 8 новембра, 2012 / 09:25

Еколошка акција "РЕЦИКЛИРАЈ ПРОФИТИРАЈ" Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске и пет основних школа општине Прњавор

Фонд за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске ће подржати акцију прикупљања пластичне (ПЕТ) амбалаже под називом „РЕЦИКЛИРАЈ ПРОФИТИРАЈ“ коју спроводи пет основних школа општине Прњавор. Заинтересованим медијима, директор Фонда г-дин Срђан Тодоровић и координаторица акције гђа Јелена Радивојевић Ступар, ће се обратити у 14,00 часова на пункту за прикупљање испред Основне школе „Бранко Ћопић“, Ул. Раде Врањешевић 1, Прњавор.

Основне школе “Бранко Ћопић“ и „Никола Тесла“ из Прњавора, те основне школе „Свети Сава“ Горњи Смртићи, „Милош Црњански“ Поточани и „Петар Кочић“ Шибовска ће дана 10. новембра 2012. године уз подршку Фонда реализовати једнодневну акцију у којој ће се испред школа формирати пунктови за прикупљање, а на које ће грађани општине Прњавор у периоду од 14 до 16 часова моћи да донесу ПЕТ амбалажу. Прикупљена ПЕТ амбалажа ће бити упућена у фабрику за рециклажу.

Акција прикупљања ПЕТ амбалаже се континуирано проводи у школама, тако да ће грађани и након реализације једнодневне акције прикупљену амбалажу моћи доносити у наведене школе.

Ова акција има за циљ да укаже на штетност ПЕТ амбалаже на животну средину, те да подстакне младе да брину о екологији, о животној средини, а самим тим и о својој будућности и да постану свјесни да својим дјеловањем могу утицати на промјене у друштву.