Прњавор има нову скуштинску већину – обећавају кооперативност са начелником из СНСД

У Прњавору nову скупштинску већину чини 16 изабраних одборника на челу са Клубом одборника СДС. Имамо 9 одборника, Клуб ДНС три, те још четири из локалног парламента – казао је Милан Петровић, предсједник ОО СДС Прњавор..

понедељак, 19 априла, 2021 / 19:09

"Ова скупштинска већина није рађена ни на каквим уцјенама и притисцима већ је искључиви циљ ове већине бржи развој наше локалне заједнице. Она није формирана да би се замијенила два-три одборника у скупштинском руководству већ да би радили пројекте на које ће грађани Прњавора бити поносни" – казао је Петровић.

Пројекти које ће нова већина покренути, каже Петровић, биће водоснабијевање ове локалне средине јер је срамота да многа насеља у Прњавору немају редовно водоснабијевање у 21. вијеку.

"Ова већина, за разлику од већина на челу са СНСД-ом у неким другим градовима, биће кооперативна начелнику али биће и предлагач многих ствари и сигуран сам да ће грађани општине Прњавор то да препознају. Посебно истичем да је већина стабилна без икаквих трзавица. СДС ће подржати све што је добро за Прњавор без обзира ко је предлагач" – појаснио је Петровић.

Петровић је казао да ће предсједник Скупштине општине Прњавор бити Мирко Буквић док ће потпредсједник скупштине бити Милорад Кондић. "Члановима нове већине у Прњавору поручујем да ће Српска демократска странка бити поуздан партнер. Грађани не треба да брину јер ће нова већина радити искључиво у њиховом интересу. Талас промјена наставља се и у Прњавору па тако данас СДС са својим партнерима ПДП-ом и ДНС-ом има од Бања Луке до Бијељине или свог начелника или има скупштинску већину" – поручио је предсједник СДС Мирко Шаровић, који је дошао у Прњавор како би подржао нову већину у локалном парламенту.