Притвор за три лица у случају пљачке Комерцијалне банке

Окружно тужилаштво у Бањој Луци упутило је данас Окружном суду приједлог за одређивање притвора за три лица због сумње да су из Комерцијалне банке у центру града украла 1.033.000 КМ. Тужилац је након испитивања одредио притвор лицима чији су иницијали Г.А. (23), Р.М. (42) и С.С. (43) сви из Бања Луке, рекла је портпаролка бањалучког […]

петак, април 22, 2011 / 17:45

Окружно тужилаштво у Бањој Луци упутило је данас Окружном суду приједлог за одређивање притвора за три лица због сумње да су из Комерцијалне банке у центру града украла 1.033.000 КМ.

Тужилац је након испитивања одредио притвор лицима чији су иницијали Г.А. (23), Р.М. (42) и С.С. (43) сви из Бања Луке, рекла је портпаролка бањалучког Окружног тужилаштва Маја Ђаковић-Видовић.

Притвор је предложен јер постоји бојазан да ће осумњичени ометати кривични поступак утицајем на свједоке, саучеснике или прикриваче, да ће поновити кривично дјело, као и због ванредних околности јер је ријеч о дјелу за које може бити изречена казна затвора од 10 година или тежа казна.

Приједлог за одређивање притвора разматраће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањој Луци.

Спектакуларну пљачку банке у центру Бање Луке у уторак ујутро, 19. априла, за два минута извела су четири наоружана лица маскирана у униформе Агенције за обезбјеђење имовине и лица "Алфа секјурити". Из "Комерцијалне банке" је саопштено да су пљачкаши украли 1.033.000 КМ.

У оквиру истраге о пљачки ухапшено је седам лица, изјавио је јуче начелник ЦЈБ у овом граду Дарко Ћулум на ванредној конференцији за новинаре у Бањој Луци. Он је рекао да су сва осумњичена лица позната полицији од раније као извршиоци тежих кривичних дјела.

Опљачкани новац пронађен је на подручју општине Приједору у возилу марке "форд ескорт" сиве боје, без регистарских ознака. Током претреса полиција је пронашла и већи дио предмета који су кориштени приликом пљачке.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *