Приоритети Ђукановићеве партије – тестирати свештенство СПЦ на корона вирус

Демократска партија социјалиста (ДПС) позвала је Институт за јавно здравље (ИЈЗ) да поступа једнако према свим грађанима, те да тестира свештенство Српске православне цркве (СПЦ) на вирус корона. При том је занимљиво да су у овој партији медицински неписмени, па вирус називају Ковид-19, што је име болести, док се вирус зове Сарс КоВ-2.

понедељак, 5 октобра, 2020 / 14:11

"Због конфузије која се створила у јавности и опречних информација у вези са здрављем митрополита Амфилохија, а имајући у виду опасност од ширења вируса короне и угрожавања здравља грађана, позивамо Институт за јавно здравље да поступа једнако према свим грађанима, па и према свештенству СПЦ, и тестира све оне на које се сумња да су носиоци вируса ЦоВид-19 укључујући и Митрополита", наводе из ДПС-а.

Ово је, како кажу, осим због обавезе једнаког третмана према свима, "посебно важно и због чињенице да су информације које су се појавиле у јавности – да су неки свештеници заражени коронавирусом, а да се и поред тога не налазе у изолацији већ остварују контакте са вјерницима – узнемириле грађане".

"Такође, с обзиром да се ради о опасном и смртоносном вирусу, очекујемо да ће се и свештенство држати хришћанског и моралног начела које налаже љубав и одговорност према ближњима, као и досљедно примјењивати правило чојства које подразумијева чување другог од себе", истакли су из ДПС-а.