Пријетње судији Весни Станковић-Ћосовић

Непознато лице опсовало је „четничку мајку“ судији Посебног одјељења Окружног суда у Бањалуци Весни Станковић-Ћосовић и упутило низ пријетњи на рачун њеног дјетета и малољетног унука, пишу „Независне новине“. "Независне" незванично сазнају да је мотив пријетећег телефонског позива био ослобађајућа пресуда Милану Трнинић коју је 24. новембра објавило судско вијеће, којим је предсједавала Станковић-Ћосовић. Милан […]

субота, новембар 26, 2011 / 17:02

Непознато лице опсовало је „четничку мајку“ судији Посебног одјељења Окружног суда у Бањалуци Весни Станковић-Ћосовић и упутило низ пријетњи на рачун њеног дјетета и малољетног унука, пишу „Независне новине“.

"Независне" незванично сазнају да је мотив пријетећег телефонског позива био ослобађајућа пресуда Милану Трнинић коју је 24. новембра објавило судско вијеће, којим је предсједавала Станковић-Ћосовић.

Милан Трнинић из Градишке ослобођен је оптужби 24. новембра у бањалучком Окружном суду да је 1993. године претукао Хусеина Пуриватру који је дан касније преминуо од повреда.

"Ово је први пут да ми се овако нешто догодило. Помињао је четничку мајку, моје дијете и унука. Због дигнитета суда и професије, пријетње сам одмах пријавила полицији", рекла је "Независним новинама" Станковић-Ћосовић.

Она је поручила да пријетње које добила 24. новембра нису и неће утицати на њен даљи рад као судије.

предсједник Удружења судиј БиХ Милан Тегелтија рекао је да су судије у свом раду изложене константним притисцима, наводећи да од надлежних Удружење очекује да што прије пронађу и процесуирају одговорне.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *