"Приједорчанка" спремна да откупи сав род шљиве у БиХ

Власник фабрике "Приједорчанка" из Приједора Никола Вукелић изјавио је да је ова фабрика спремна да откупи цјелокупан овогодишњи род шљиве у БиХ. "Спремни смо да откупимо и прерадимо сву шљиву која се појави на тржишту БиХ. Откупна цијена коју плаћа фабрика је 35 фенинга по килограму, а са подстицајима Владе РС, цијена прелази 40 фенинга […]

понедељак, 22 августа, 2011 / 17:02

Власник фабрике "Приједорчанка" из Приједора Никола Вукелић изјавио је да је ова фабрика спремна да откупи цјелокупан овогодишњи род шљиве у БиХ.

"Спремни смо да откупимо и прерадимо сву шљиву која се појави на тржишту БиХ. Откупна цијена коју плаћа фабрика је 35 фенинга по килограму, а са подстицајима Владе РС, цијена прелази 40 фенинга по килограму", рекао је Вукелић.

Према његовим ријечима, плаћање ће бити благовремено и у складу са откупним цијенама у окружењу.

Приликом обиласка воћњака предузећа "Агроимпекс" у Јабланици код Градишке, Никола Вукелић, који је и власник и директор овог предузећа, рекао је да је задовољан уродом и квалитетом воћа.

"Очекујемо урод од седам хиљада тона воћа. Немамо проблема са пласманом, јер се ради заиста о воћу екстра квалитета које извозимо у Норвешку, Русију, Хрватску, Србију и друге земље", рекао је Вукелић.

Воћњаке овог предузећа у склопу посјете поткозарским воћарима данас су обишли министри у Влади РС Антон Касиповић, Петар Ђокић и Мирослав Миловановић, народни посланик Ненад Кесић и представници локалне власти из Градишке.