Приједор: Поједностављена процедура за регистрацију предузећа

ПРИЈЕДОР – У општини Приједор је за регистрацију предузетничке дјелатности потребно само два дана, а процедура је поједностављена с циљем привлачења инвеститора. "Увјерење о држављанству, љекарско увјерење, потврда о пословној способности и увјерење да није изречена мјера забране обављања дјелатности су документи која се могу прибавити за један дан, након чега се уз општинску таксу […]

среда, новембар 10, 2010 / 13:19

ПРИЈЕДОР – У општини Приједор је за регистрацију предузетничке дјелатности потребно само два дана, а процедура је поједностављена с циљем привлачења инвеститора.

"Увјерење о држављанству, љекарско увјерење, потврда о пословној способности и увјерење да није изречена мјера забране обављања дјелатности су документи која се могу прибавити за један дан, након чега се уз општинску таксу од 72 КМ за дан може регистровати предузетничка дјелатност", рекао је начелник општинског Одјељења за привреду и пољопривреду Боро Војводић.

Он је додао да општина Приједор настоји да, с циљем развоја предузетништва и привреде, постане регионални центар те да, поред недавно отвореног одјељења Привредне коморе, добије и привредни суд.

У Приједору је регистровано 1 988 предузетничких радњи. Ове године пријављено је 199 радњи и исто толико одјављено.

(СРНА)Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *