Приједор: Информациони центар за породична пољопривредна газдинства

У Градској управи Приједор данас је потписан Споразум о сарадњи између Града Приједора, Развојне агенције града Приједра "ПРЕДА", Удружења " Пројекат Приједор"са сједиштем у Тренту и у Приједору у сврху изградње и вођења Информативног центра за породична пољопивредна газдинства , правне субјекте и предузетнике у пољопивреду, микро и мала предузећа као и продајног мјеста за локалне, типичне пољопивредно-прехрамбене и занатске производе из Приједора / Интегрисани центар за економски развој Приједора/.

недеља, август 7, 2022 / 13:36

Општи циљ споразума о сарадњи је економски развој привреде, породичних пољопривредних газдинства, правних субјеката у пољопривреди, предузетника у пољопривреди, микро и малих предузећа Приједора.

Специфични циљ споразума је понуда савјетодавних услуга, подршке и континуиране обуке као одговора на потребе породичних пољопривредних газдинства, правних субјеката у пољопривреди, предузетника у пољопривреди, микро и малих предузећа Приједора кроз реализацију интегрисаног центра за развој приједорске привреде заснованог на два елемента:

-Информативни пулт са циљем помоћи за породична пољопривредна газдинства, правне субјекте у пољопривреди, предузетнике у пољопривреди, микро и мала предузећа Приједора у покретању нових пословних активности и вођењу постојећих.

-Продајно мјесто за типичне пољопривредно-прехрамбене производе Приједора, с циљем да се локалним пољопривредним произвођачима омогући директна продаја њихових производа потрошачима.

Циљ је промоција домаћих поткозарских производа са приједорске регије и пружање савјетованих услуга малим предузетницима и пољопивредницима односно сваки брендирани предузетник ће моћи продавати своје производе са етикетом на којој ће бити лого произвођача и лого канцеларије која још увијек има радни назив "Поткозарска кућа".

Стране потписнице се заједнички обавезују да у року од три мјесеца од потписивања овог Споразума о сарадњи, сачине два правилника о раду, један за информациони пулт и један за продајно мјесто као и да ће извршити инаугурацију односно званични почетак рада Интегрисаног центра најкасније до 30. октобра 2022. године.Оставите одговор