Приједлог за размишљање МУП РС: Кинески полицајци патролирају туристичком Кроацијом

Идућа два мјесеца кинески полицајци заједно са хрватским заједно ће патролирати Загребом, Дубровником, Задром и Плитвичким језерима.

субота, 13 јула, 2019 / 18:55

Полицајци ће бити на услузи кинеским туристима.

Пројект "Сигурна туристичка сезона" покренут је прије 13 година, а ове године учествује рекордан број страних полицијских службеника, укупно 95 из 19 земаља, преноси РТС.

На Тргу бана Јосипа Јелачића одржана је у свечаност поводом учешћа кинеских полицијских службеника у пројекту "Сигурна туристичка сезона 2019.", током које ће осам кинеским полицајаца патролирати заједно с хрватскима колегама у туристичким седиштима и бити на помоћи кинеским туристима, наводи ХРТ.

"Задовољан сам што је ове године проширена сарадња с колегама из Народне Републике Кине. Лани је било шест полицијских службеника, а ове године осам, који раде с нашим полицајцима гдје је највише кинеских туриста", изјавио је генерални директор полиције Никола Милина.

Подсјетио је како је пројект "Сигурна туристичка сезона" хрватска полиција покренула још 2006. године и он се из године у годину све се више развија.

Кинеска амбасадорка у Хрватској Ксу Ервен истакла је да се кроз овај пројект потврђује традиционално пријатељство и сарадња између Хрватске и Кине.

Хрватска је све популарнија у Кини, а ту тврдњу потрдио је и кинески премијер, као и успјеси хрватске фудбалске репрезентације, рекла је амбасадорка.1 КОМЕНТАР