Прије Оскара: Проглашени најгори филмови

ЛОС АНЂЕЛЕС – Акциона фантазија „Последњи владар вјетрова“ добила је пет Златних малина, најнепожељнијих холивудских награда односно антинаграда које се додељују најгорим остварењима. Добитници Златних малина се проглашавају дан уочи церемоније уручења Оскара као пародија на награде америчке филмске академије. "Последњи владар вјетрова" добио их је као најгори филм, а режисер М. Најт Шјамалан за […]

недеља, фебруар 27, 2011 / 18:36

ЛОС АНЂЕЛЕС – Акциона фантазија „Последњи владар вјетрова“ добила је пет Златних малина, најнепожељнијих холивудских награда односно антинаграда које се додељују најгорим остварењима.

Добитници Златних малина се проглашавају дан уочи церемоније уручења Оскара као пародија на награде америчке филмске академије.

"Последњи владар вјетрова" добио их је као најгори филм, а режисер М. Најт Шјамалан за режију и за сценарио, јавиле су агенције.

Тај филм је донио "награду" и за најгору епизоду Џексону Ратбону а организатори су му у "заслуге" урачунали и ролу остварену у "Сумрак саги: Помрачење".

"Последњи владар вјетрова" је добио и специјалну Златну малину за најгоре коришћење 3Д технологије: "Да човеку испадну очи", навели су организатори у образложењу.

"Секс и град 2" "зарадио је три Златне малине: прва је за најгору женску улогу коју деле Сара Џесика Паркер, Ким Катрал, Кристин Дејвис и Синтија Никсон.

Овај филм је добио Златне малине и за најгори глумачки ансамбл у цјелини и у категорији најгори преднаставак/римејк/наставак.

Ештон Кучер је проглашен за најгорег глумца за роле у филмовима "Слаткиш и убица" и "Дан заљубљених", а Џесика Алба је проглашена за најгору глумицу у епизодним остварењима обједињено у филмовима "Убица у мени", "Упознајте мале Фокерове", "Мачета" и "Дан заљубљених".

Златне малине, установљене 1981, додељују новинари, љубитељи филма и професионалци филмске индустрије.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *