Пријаве за „Пулицера” од сада само преко Интернета

Одбор за доделу Пулицерове награде, најпрестижније америчке новинарске награде, више неће примати пријаве на папиру већ саму у електронској форми, преноси Франс прес. Одбор је јуче саопштио да пријаве за 14 новинарских категорија за такмичење 2012. морају бити предате искључиво електронским путем. „Сав материјал, од прича до фотографија и снимака мора бити у дигиталном облику […]

четвртак, децембар 1, 2011 / 12:32

Одбор за доделу Пулицерове награде, најпрестижније америчке новинарске награде, више неће примати пријаве на папиру већ саму у електронској форми, преноси Франс прес.

Одбор је јуче саопштио да пријаве за 14 новинарских категорија за такмичење 2012. морају бити предате искључиво електронским путем.

„Сав материјал, од прича до фотографија и снимака мора бити у дигиталном облику и послат преко Пулицеровог сајта”, наводи се у саопштењу.

„Нови систем ће олакшати рад жирију и организаторима додјеле награда који сваке године добијају око 1.100 пријава”, додаје се у саопштењу.

Рок до кога се морају предати пријаве за награде које се додјељују за рад током 2011. године је 25. јануар 2012. године.

Прве Пулицерове награде додијељене су 1917. године и уручује их Универзитет Колумбија. Награде се додјељују у категоријама извјештавање о најважнијим вијестима, коментар, репортажа, истраживачко новинарство, објашњење и извјештавање о националним и међународним питањима.0 КОМЕНТАРА

  1. Evo , ja ću na vrijeme sve digitalizovati i poslati preko Pulicerovog sajta prijedlog s kojim će se jednoglasno složiti svi u Srpskoj: naš Rajko Vasić!!!
    Pa, kada se , akobogda okitimo Pulicerom pocrkaće od muke svi u Saraj polju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *