Прихваћена Фронталова сугестија: Саопштење безбједњака-ветерана написано азбуком

Удружење ветерана служби безбједности Републике Српске 30 5 2018 године (сриједа) у павиљону "Стакленац" у Парку ,,Петар Кочић" у Бањој Луци са почетком у 12,00 часова организује јавни форум безбједности на тему "Бољим oбразовањем и квалитетнијом обуком до изградње интегритета полиције и очувања МУП-а Републике Српске".

уторак, 29 маја, 2018 / 22:17
Како је након нашег текста дошло саопштење написано азбуком, Фронтал.СРБ нема другог избора него да похвали наше безбједњаке и са задовољством им најављујемо дешавање:
Континуирано образовање и стручно изграђивање током рада основни су предуслов за изградњу професионалног интегритета савремене полиције чији рад је у непосредној вези са људским правима. Имајући у виду одговорност полиције да у примјени права поштује законитост, етичка начела и међународне стандарде потребно је поред постојећих механизама унутрашње контроле и спољног надзора указати на значај образовања и обуке полиције.
У расправи на овом форуму ће учествовати представници Удружења ветерана служби безбједности Републике Српске, академске заједнице, институције Омдусмена за људска права БиХ и институицја које су задужене за надзор рада полиције.


4 КОМЕНТАРА

  1. ФРОНТАЛ каже за себе да је једини ћирилички портал западно од Дрине. Мени се чини да је као такав једини у свим српским земљама. Али он је много више од тога, јер прозива власт у Републици Српској као најодговорнију за латинизацију српског народа. Он се не задовољава само коришћењем ћирилице , него отвара очи народу. Он ради оно што би требала да ради српска просвета, а нарочито Филолошки факултет у Бања Луци , те Филозофски факултети у Бања Луци и Српском Сарајеву.
    Оваквим преданим радом ФРОНТАЛ се ипак бави последицама, а ја му предлажем да се бави и узроком . Између осталог, и лансирањем поруке ХРВАТСКА ЛАТИНИЦА У СРПСКОМ ПРАВОПИСУ = СМРТ ЗА ЋИРИЛИЦУ
    Кад је у српском правопису и туђе писмо, онда је ћирилици одузет карактер српског националног симбола, без кога он не може и не треба да опстане, јер је она у том случају само једно од два оруђа за записивање језика. Не постоји ни један други народ на свету чија је елита увела конкуренцију свом националном писму, да би било замењено туђим.

  2. Питање очувања, његовања и свакодневне употребе ћирилице је питање идентитета српског народа. Без заједничке акције свих у РС, а прије свега Владе РС и надлежних органа, ми ћемо врло брзо , а шта у животу једног народа значи 100 година, изгубити ћирилицу као српско писмо и онда ће Срби бити нико и ништа. Врло мало и спорадично се чини на заштити и очувању ћирилице. То се најбоље види у “Миловој Црној Гори“. Некад је све писано на ћирилици и јасно је било да је то скоро 100% српска земља, јер се у њој говори српски језик и пише српским писмом. Сад је све, осим СПЦ и неколико часних портала, прешло на латиницу и наш јадни српски народ нестаде. “Истурчи се плахи и лакоми, млијеко их српско разгубало“, како рече владика Раде. Србија не чини скоро ништа, РС исто тако и ђе смо, ниђе. Све се ради смишљено, подло, организовано од стране свих наших “пријатеља“ а већина Срба, нажалост, помаже да ћирилица нестане.

  3. A ko su i sta su to „veterani bezbijednosti“? Da li su to oni isti „ratni veterani bezbijednosti“ Republike Srpske koji su krajem decembra 2017. godine u Bijeljini odrzali skup i donijeli neke zakljucke sa ciljem poboljsanja saradnje sa MUP-ovima kantona Federacije BiH? Da li ce medju tim „veteranima“ glavni izvjestioci i uvodnicari biti Nedjo Vlaski, Savo Radic i Dragan Mehtic, Predrag Ceranic, ili neki drugi „bezbjednosni strucnjaci? Ko ce snositi troskove odrzavanja ovog foruma – neka nevladina organizacija ili budzet, odnosno Vlada Republike Srpske? Moze li to neko objasniti poblize citaocima, odnosno posjetiocima sajta frontal.rs?