Претплата преко кабловске: Приједлог скинут са дневног реда

Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Јавном радиотелевизијском систему БиХ скину је с дневног реда сједнице ПС БиХ.

понедељак, 27 јуна, 2016 / 13:48

Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Јавном радиотелевизијском систему БиХ скину је с дневног реда сједнице ПС БиХ.

Колегијум је такву одлуку донио због великог броја пристиглих амандмана које предлагачи морају усагласити с комплетним текстом.

Наиме, ово законско рјешење које има за циљ да трајно ријеши проблеме финансирања РТВ система, предложили су посланици Савеза за бољу будућности (СББ) Мирсад Ђонлагић и Странке демократске акције (СДА) и Амир Фазлић.

Закон предвиђа увођење наплате РТВ таксе путем кабловских оператера због чега је затражена информација о броју корисника кабловских емитера, а подаци с којима предлагачи располажу говоре да у БиХ има око 330.000 домаћинстава која користе кабловску телевизију.

Предвиђено је и успостављање и фондова, те би се јавни РТВ сервиси примарно финансирали приходима од РТВ такси или средствима које прикупе фондови које могу основати ентитети, односно Брчко дистрикт БиХ.

С дневног реда ове сједнице скинут је и Извјештај о заштити личних података БиХ за 2015. годину, као и Иформација о исељеништву, чиј је предлагач Министарство за људска права и избјеглице БиХ.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *