Престигли Самсунг: Тојота је најјача азијска компанија

"Тојота" је престигла јужнокорејски "Самсунг" и постала највећа азијска компанија по тржишној вриједности, пошто је вриједност акција овог јапанског произвођача аутомобила удвостручена у прошлој години. Укупна вриједност "Тојоте" тренутно је 214 милијарди долара, што надмашује произвођача мобилног телефона "Галакси" и таблетних компјутера, који вриједи 200 милијарди долара. "Тојота", највећи свјетски произвођач аутомобила, остварио је раст […]

четвртак, 16 маја, 2013 / 12:31

"Тојота" је престигла јужнокорејски "Самсунг" и постала највећа азијска компанија по тржишној вриједности, пошто је вриједност акција овог јапанског произвођача аутомобила удвостручена у прошлој години.

Укупна вриједност "Тојоте" тренутно је 214 милијарди долара, што надмашује произвођача мобилног телефона "Галакси" и таблетних компјутера, који вриједи 200 милијарди долара.

"Тојота", највећи свјетски произвођач аутомобила, остварио је раст вриједности дионица усљед добре продаје модела "корола" и "камри" и повећања годишњег нето профита за више од три пута, пренио је АФП.

"Самсунг" је претходно престигао јапанског гиганта по тржишној вриједности 2011. године, пише пословни лист "Никеи".