Престаје подршка за Висту СП1

Мајкрософт је подсјетио своје кориснике да ће 12. јула престати са подршком и објављивањем бесплатних закрпа за Виндоуз Виста Сервис Пек 1. Корисницима се препоручује да надограде своје системе другим сервисним пакетом за Висту или да пређу на Виндоуз 7, како би и даље имали право на подршку и безбједоносне закрпе. Други сервисни пакет за […]

среда, 18 маја, 2011 / 18:34

Мајкрософт је подсјетио своје кориснике да ће 12. јула престати са подршком и објављивањем бесплатних закрпа за Виндоуз Виста Сервис Пек 1.

Корисницима се препоручује да надограде своје системе другим сервисним пакетом за Висту или да пређу на Виндоуз 7, како би и даље имали право на подршку и безбједоносне закрпе. Други сервисни пакет за Висту садржи и нову верзију Виндоузове алатке Серч, као и управљачке програме за нови хардвер.

Корисници могу да инсталирају други сервисни пакет за Висту помоћу Виндоуз Апдејта или ручно преузимањем инсталационе датотеке засебно за 32-битну, односно за 64-битну верзију оперативног система. Неопходно је да је први сервисни пакет већ инсталиран на систем који се надограђује.

Мајкрософт ће прекинути подршку за Висту СП2 10. априла 2012. године.

Подршка за Виндоуз Висту, без инсталираних сервисних пакета, укинута је 13. априла прошле године, а подршка за Виндоуз XП СП3 је доступна до 8. априла 2014. године.Оставите одговор