Преорали земљу да га нађу: Интерол пронашао трактор са потјернице у Козарској Дубици

У Козарској Дубици пронађен је трактор вриједан 92.500 евра који потражује Интерпол. Да се за овом пољопривредном машином трага на међународном нивоу, откривено је у понедјељак, када је приватно предузеће покушало да га региструје у Козарској Дубици.

четвртак, 14 септембра, 2017 / 14:12

Спорни трактор одузет је новом власнику који се нашао у неугодној ситуацији јер га је купио у Њемачкој.

Будући да ова савремена машина због својих огромних димензија, не може бити депонована у просторије Суда, запечаћена је и затворена у гаражи предузећа које га је купило.

"Власник пољопривредне машине који је извршио увоз и покушај регистрације је друштво ограничене одговорности из Козарске Дубице, од којег је трактор, уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор и по наредби судије за претходни поступак Основног суда у Козарској Дубици, привремено и одузет те депонован у кругу истог предузећа – саопштили су из Полицијске управе Приједор.

Додају да је утврђено да је трактор марке "Џон Дир", енглеског порекла, купљен у Њемачкој, а Њемачка је расписала потрагу за њим у марту ове године.

"Полицијски службеници ПУ Приједор предузимају потребне мјере у сарадњи са Интерполом ради утврђивања околности и расвјетљавања овог догађаја " закључују у ПУ Приједор.

Извор: Блиц, РТРС, Радио Феникс Козарска Дубица