Преминуо народни посланик Радован Бјелогрлић

Радован Бјелогрлић, посланик у Народној скупштини Републике Српске, преминуо је јуче у Бањој Луци у 54. години.

среда, 27 јуна, 2007 / 15:08

"По доласку у Службу хитне помоћи пацијент је био без знакова живота, рађена му је напредна кардиопулмонална реанимација 40 минута, али без успјеха", рекао је замјеник начелника Службе хитне помоћи Бања Лука Дарко Обрадовић.

Он је навео да је Служба хитне помоћи позив примила у 10.57 и да је по слала возило у хотел "Босна", гдје се Бјелогрлић налазио када му је позлило.

"Возило Хитне помоћи успут се мимоишло с приватним возилом, које је Бјелогрлића довезло у Службу хитне помоћи", рекао је Обрадовић. Додао је да ће узрок смрти би ти саопштен накнадно.

Радован Бјелогрлић је био посланик у Народној скупштини Републике Српске у два мандата. Од прије неколико мјесеци откад је искључен из СНСД-а Бјелогрлић је био независни посланик.

У јануару 20017. Бјелогрлић је повукао одлуку о враћању мандата странци, након што је искључен из СНСД. Тврдио је да је његова првобитна одлука "изнуђена притиском и афективним стањем", што су у СНСД одбацили.

Бјелогрлић је посланички мандат вратио након што је искључен из СНСД-а, пошто је избачен са сједнице парламента на коју је дошао пијан и направио скандал. Медијима је изјавио да је мандат вратио јер је, прије избора, потписао изјаву којом се обавезао да ће то учинити уколико дође до проблема или ће се суочити са обештећењем од 100.000 КМ, како је објављено у Независним новинама.

Комеморативна сједница поводом смрти Бјелогрлића биће одржана данас у 12 часова у Нардоној скупштини РС, а сахрана дан касни је у 14 часова у Автовцу код Гацка.