Преминуо Милан Ного, дугогдишњи уредник на РТРС

Данас је у 62. години, након кратке и тешке болести, у Болници Касиндо у Источном Сарајеву, преминуо Милан Ного, дугогодишњи уредник на Радио Телевизији Републике Српске. Рођен је 20. октобра 1951. године у Шивољима, општина Калиновик. Основну школу завршио је у Миљевини, Гимназију и Факултет политичких наука, студиј социологије у Сарајеву. Милан Ного прво новинарско […]

понедељак, 22 јула, 2013 / 19:56

Данас је у 62. години, након кратке и тешке болести, у Болници Касиндо у Источном Сарајеву, преминуо Милан Ного, дугогодишњи уредник на Радио Телевизији Републике Српске.

Рођен је 20. октобра 1951. године у Шивољима, општина Калиновик. Основну школу завршио је у Миљевини, Гимназију и Факултет политичких наука, студиј социологије у Сарајеву. Милан Ного прво новинарско искуство стекао је у спортској редакцији сарајевских “Вечерњих новина“.

Године 1986. прелази у “Свјетлост”, гдје обавља послове уредника у овој издавачкој кући. По избијању рата на просторима БиХ прикључује се великој групи новинара која почиње рад на Палама, гдје учествује у оснивању Српске новинске агенције.
И ту је као новинар и уредник оставио траг од првих вијести којима је разбијана информативна блокада у борби српског народа за опстанак.

Од 2006. прелази у РТРС, гдје обавља низ одговорних послова , од шефа Деска до уредника Дневног информативног програма и координатора информативних програма Телевизије, Радија и Мултимедије. Основе заната који је брусио у турбулентним годинама несебично је преносио на младе, учећи их да је новинарство начин живот, а не обична професија. РТРС-у недостајаће његова мудрост, смиреност и процјена догађаја и појава које је препознавао са лакоћом.

За дугогодишњи новинарски рад Милан Ного је добио више награда и признања. Бавио се и публицистиком.

Комеморација посвећена животу и раду Милана Ноге биће одржана сутра, 23. јула, у 11 часова, у РТВ дому Републике Српске у Бањалуци.

Сахрана је, такође, 23. јула у 14 часова на Градском гробљу „Миљевићи“ у Источном Сарајеву.

САУЧЕШЋЕ ПРЕДСЈЕДНИКА ДОДИКА

Породици Ного и нашој медијској кући упућени су бројни телеграми саучешћа, међу којима издвајамо ријечи утјехе Предсједника Републике Српске Милорада Додика:
„ Смрт господина Нога представља ненадокнадив губитак за његову породицу и пријатеље, радне колеге и новинарство у којем је, дугогодишњим преданим и професионалним радом оставио неизбрисив траг“
Комеморација посвећена животу и раду Милана Нога биће одржана сутра, 23. јула, у 11 часова, у РТВ дому Републике Српске у Бањалуци.