Преминуо генерални директор СРНЕ, Јово Лабус

Генерални директор Новинске агенције Републике Српске Јово Лабус преминуо је изненада синоћ у 63. години живота. Јово Лабус рођен је 1949. године у личком селу Велика Попина, гдје је завршио и основну школу. Гимназију завршава у Книну, а потом Филозофски факултет у Задру, одсјек Историја и историја умјетности. Након дипломирања, Лабус је краће вријеме радио […]

четвртак, септембар 27, 2012 / 09:01

Генерални директор Новинске агенције Републике Српске Јово Лабус преминуо је изненада синоћ у 63. години живота.

Јово Лабус рођен је 1949. године у личком селу Велика Попина, гдје је завршио и основну школу.

Гимназију завршава у Книну, а потом Филозофски факултет у Задру, одсјек Историја и историја умјетности.

Након дипломирања, Лабус је краће вријеме радио као професор, послије чега је обављао низ полицијских дужности, а рат у Хрватској, затекао га је на мјесту вишег инспектора тадашњег СУП Ријека.

Управо због ратних дешавања, Лабус се са породицом доселио у Бању Луку, гдје почиње радити као дописник Информативне агенције Републике Српске Крајине – Искра.

У Срни је запослен од 1995. године, гдје је обављао разне новинарске и руководне дужности.

Од 2002. године обављао је послове директора Пословно-информативног центра Бања Лука.

За генералног директора Срне именован је 2006. године. У периоду до 2011. године успио је да санира милионски дуг Срне из ранијих година и од од ове медијске куће направи модерну европску агенцију.

У вријеме Лабусовог мандата, Срна је купила два пословна простора, за дописништва у Источном Сарајеву и Бањoj Луци, нове аутомобиле, а технички је Агенцију у потпуности осавременио.

Протеклих годину дана обављао је послове извршног директора за маркетинг, да би након смјене Стојадина Кнежевића, у августу ове године поново именован за генералног директора Срне.

Мјесто и вријеме комеморације и сахране биће накнадно саопштени.0 КОМЕНТАРА

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *