Премијерно у Требињу: "Име: Добрица, презиме: непознато”

У Културном центру у Требињу премијерно је приказан филм "Име: Добрица, презиме: непознато”, сценаристе и режисера Срђе Пенезића са Славком Штимцем у главној улози.

четвртак, 21 септембра, 2017 / 11:51

Филм, који је приказан у оквиру манифестације "Дани Кинотеке Републике Српске”, изазвао је велику пажњу требињске публике.

Обраћајући се гледаоцима након пројекције филма, Штимац је рекао да му је драго што су људи видјели филм који је рађен из љубави, истичући да са радошћу долази у Требиње, град културе и срдачних људи.

Уз Штимца, у филму играју и Хана Селимовић, Богдан Диклић, Мирјана Јоковић, Марко Баћовић, Рената Улмански, Миодраг Мргуд Радовановић, а први пут на филму појављује се и дјевојчица Хелена Јаковљевић.

Филм "Име: Добрица, презиме: непознато”, у продукцији "Логос филма”, снимљен је 2016. године, свјетску премијеру имао је у августу прошле године на фестивалу у Монтреалу, а београдску у новембру исте године.

Програм у Требињу реализован је у сарадњи Кинотеке Републике Српске и продуцента "Логос филма” са Културним центром Требиње и уз подршку града Требиња.

Покровитељ манифестације "Дани Кинотеке Републике Српске” је Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Извор: АТВ, СрнаОставите одговор