Премијеркин син је, фактички, на конкурсу имао најслабији просјек

Син Жељке Цвијановић, премијерке Републике Српске (РС), добио је посао приправника у „Електропреносу БиХ“ иако је имао најмањи просјек оцјена у односу на осталих 12 кандидата који су се пријавили на то радно мјесто. Ово је открила невладина организација Транспаренси Интернатионал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ), на основу информација о проведеном конкурсу и кандидатима који […]

петак, 1 августа, 2014 / 11:18

Син Жељке Цвијановић, премијерке Републике Српске (РС), добио је посао приправника у „Електропреносу БиХ“ иако је имао најмањи просјек оцјена у односу на осталих 12 кандидата који су се пријавили на то радно мјесто.

Ово је открила невладина организација Транспаренси Интернатионал Босне и Херцеговине (ТИ БиХ), на основу информација о проведеном конкурсу и кандидатима који су запослени у овом предузећу.

Из документације је видљиво да је Филип Цвијановић изабран као први на листи кандидата, са највећим бројем бодова, иако је имао мањи просјек оцјена од осталих кандидата, као и мањи проток времена проведеног у евиденцији незапослених. За избор кандидата пресудили су бодови добијени на интервјуу са кандидатима, односно субјективна процјена комисије о квалификацијама и способностима кандидата.

Како се наводи у саопштењу ТИ БиХ, из документације је јасно да су сви кандидати добили једнак број бодова за вријеме проведено на бироу за запошљавање, без обзира на број мјесеци проведених у чекању на прво запослење. Претварање просјека оцјена у бодове у овом случају је такође спорно, јер је посљедњи кандидат са просјеком 3,42 (случај оцјењивања од 1 до 5) имао мањи број бодова, иако је овај просјек када би се урадила еквиваленција, био већи од просјека прворангираног, те онда постаје јасно да је Цвијановић заправо имао најлошији просјек.

Овакав начин избора кандидата је у старту омогућен усљед непостојања јасних критеријума у Одлуци Савјета министара о условима и начину пријема приправника ВИИ степена стручне спреме у радни однос у институције БиХ, због чега су примијењени интерни критеријуми и тиме омогућено фаворизовање кандидата. Примјера ради, на нивоу ФБиХ правилници о запошљавању приправника прописују бодовање само на основу просјека оцјена и времена проведеног у евиденцији незапослених, те се смањује могућност субјективне процјене код избора приправника.

С друге стране, у РС правилници прописују критеријуме претварања времена проведеног времена на бироу на начин да се, на примјер, на четири мјесеца у евиденцији додјељује један бод. У случају „Електропреноса“, просјек и вријеме проведено у евиденцији незапослених, имају најмањи утицај на укупан збир бодова, што је видљиво и у случају одабира кандидата и за друге позиције. ТИ БиХ ће тражити изјашњавање „Електропреноса“ у вези са интерним критеријумима и у складу с тим, обратити се надлежним институцијама уколико се утврде неправилности.

ТИ БиХ подсјећа да премијерка Цвијановић уједно представља овај ентитет као акционар у „Електропреносу“.0 КОМЕНТАРА

 1. Ма дабогда се они доброг хљеба прејели од тих силних државних плата. Треба им дати да се још више уваљају по установама и платним списковима да буду као крофне у мљевеном шећеру, да се добро, добро усладе и да поцркају од вишака.
  Маму им њихову поштену.

 2. Акција запошљавања у пуно јеку. Чујем да је и министар Ковачевић запослио сина у Управу за индиректно опорезивање B-)

 3. A da ponovicu da film “ Kakav deda Baja, takav unuk“ iz 1983 god. uopste nije vise smijesan iz danasnje pespektive…

  Ipak predugo ( 100 godina) traje negativna selekcija na ovim prostorima…

 4. Љуби га мајка…био један Рус, један амер, један Чех и наш мали Цвија, е сад не знам ја како је то све ишло али их је наш мали Цвија све надмудрио и победио…ха ха ха!

 5. Можемо ми да кевћемо колико хоћемо!

  Они су на себе навукли стаклено звоно, тако да тјерају и тјераће и даље по своме.
  То је мутирало у ко зна шта и огуглало од свих моралних и цивилизацијских норми.

  Они желе по сваку цијену да одрже овај за њих „рај систем“,систем безвлашћа, криминала, никакве одговорности, народ свели на ниво преживара, а за њих лове ко блата.
  Зато тако и раде.

  Њима је данас највећи непријатељ сопствени народ.
  Боли њих к. и за Републиком Српском и БиХ.
  Они плету своју мрежу, праве свој осињак тако да тамо ни за ког другог нема мјеста.
  Они се радују што више нестаје народа, одлази, умире, сиромаши…,то већа сигурност да они као паразити опстану.

  Ко то не види и вјерује у њихове шупље о развоју, програмима,њиховим докторатима, магистратима, инвестицијама,аутопутевима, аеродромима, још мало и космодромима…нек’му је Бог у помоћи.

 6. Пантеееееее, Пантеееееее, ђе си гром те спалијо? Иди тражи Симицу по биртијама да се пријави на ајудицију у Елетрчно. Видиш да само наше примају. А наш Симеун је доктор за технику и гастрономију. Да ми не напаствује бараба више буђелар. Па да сам ем ем еф не би вам натекла више за биртије. Дабог да не родле шљиве и крушке. И дуд. И буника.

 7. Faktički 😀 je to postalo normalno u nenormalnoj zemlji…dakle jesi li premijerkin sin, ili nisi, ko mari za prosjek 😀

 8. Gdje su dežurni sektaši da graknu svoju isčašenu krilaticu kako „bi to svako uradio za svoje dijete“ i „nek samo rade i nek su živi i zdravi“?
  Vamiliju vam sektašku…

 9. Potpuno promašena tema. Isti mi je Qrac sjedio u toj nekoj kancelariji Željkin ili nečiji drugi sin. Svejedno neće raditi ništa.

  Pravo je pitanje šta će nama to radno mjesto i zašto mi uopšte da plaćamo taj nerad? Šta će Elektroprenosu toliki novi ljudi? Šta će oni tamo da rade?

 10. sasa, 02.08.2014. 08:38:51

  Portal Buka sam napustio jer na istom možete pljuvati koliko hoćete sve ovdašnje narode, istoriju, našu prošlu i sadašnju istoriju, ali AMERIČKE SPONZORE TOG PORTALA NE SMIJETE POMINJATI (inače, za to se brine administrator).

  Osim toga, kvazinovinari poput Bursaća ili njegovog idola Dežulovića su upravo u funkciji održavanja ovakvog stanja u državi i ovakve političke elite. Sva njihova „pisanja“ imaju za cilj da kod građana bude one negativne emocije, da ih dezorjentišu i čak autodestruktivno instrumentalizuju. Ma sve je kod takvih autora moguće pronaći osim konstruktivne kritike, osim pozitivnih ideja i uopšte bilo čega konstruktivnog. No, „specijalni zadatak“ takvih kvazinovinara jeste da svu našu svijest, interesovanja i spoznaju usmjere na nekoliko političkih oligarha, na njihova činjenja ili nečinjenja, a samo kako ne bi naše okruženje malčice posmatrali „sopstvenim očima“. Ima na ovim prostorima popriličan broj mudrih i obrazovanih ljudi, ima i dobrih ideja o tome kako ovu zemlju urediti i zaustaviti na putu u ambis, no, takvi ne mogu doći u epicentar naših interesovanja kad je sve podređeno samo jednom broju „polubogova“ oko kakvih se mora aman baš sve „obrtati“ (pa i planeta).

  Dakle, po modernoj krilatici da je antireklama u stvari najbolja reklama – Bursać se svojski trudi da nas drži na temama i osobama kakve teško da će nam donijeti bilošta dobroga, no, važno je samo da se očuva percepcija prema kojoj u našim životima ne postoji ništa drugo osim 10-ak političara i njihove „veleumnosti“. Nije ovaj tekst Bursać napisao zbog toga što se brine za srpski nerod ili Srpsku (kao što je to učinila većina pravih novinara), nego kako bi izvršio „zadatak“ za koji ga plaćaju američki sponzori, a to je razbijanje srpskog etničkog bića.

  dakle, da ne bi bilo kakve greške, izuzetno sam kritičan prema postupcima naših „elita“ (kojima bukvalno nikad nije dosta) i smatram da sve njihove postupke treba objelodaniti, te da društvo to treba osuditi. No, tipovi poput Bursaća, Dežulovića, pa i same BUKA-e, ne čine ništa zbog toga što su zabrinuti za društvo ili narod, nego naprosto izvršavaju Sorošove „zadatke“. Zbog toga ne zavređuju da takvima kontaminiramo ovaj portal…

  Kakav je takav je – AL’ SOROŠOV NIJE!

  Pozdrav!

 11. екс, па није то питање за нас, нас обичне смртнике уосталом нико ништа и не пита, требаш опет питати главног бају одцјепљивача РС и других артикала од БХ, исто тако питај и Цвијанушу, зашто запошљава сина тамо гдје се гомилају ти лезилебовићи на грбачи свих нас? Да ли тиме јача обавезу према лезилебовићима, као што је и јача, јер син није вода па проспи, или брине како ће обичан становник РС-а плаћати све то уз рачун од струје и друге наметнуте обавезе?

 12. BORISLAV R., 02.08.2014. 09:42:22

  Све су то успавани љепотани који сањају да дође принц Тито, пољуби их, они се пробуде и крену у убијање свега што не мисле као и они. Тешко да су (изгуглати значење) корисни идиоти заслужили толику анализу

  Поздрав

 13. Иначе, не видим шта сад неко очекује, актуелна власт има неки лимит преко кога неће прећи, или ће се једно јутро пробудити и бити добра, поштена, праведна… Па сад треба да просипамо гњев због оваквих вијести. Наравно да је ово било очекивано, а и прижељкивано од стране К.И. који би имали мање донација да је нечег оваког мање

 14. ШикуљакM, 02.08.2014. 11:41:18 [

  Slažem se da „fah-idioti“ dominiraju čovječanstvom, no to je samo posljedica kakvu treba otklanjati (ako težimo opstanku)…

  Pozdrav i vama!

 15. Ne znam kojilko još ima djece, ali zato ima tasta koji je dobio stan od zavoda za izgradnju BL iako u njega nikad nogom kročio nije 😀

 16. Kako bilo, niko „gospodji“ Cvijanović ne može prbaciti da se ne brine o familiji..
  A brate jest lijepa, ako joj sve u životu propadne uvjek može u Dodikovom voćnjaku da plaši vrane…

 17. Poslušnica glavnog Baje BOMBAŠA se dobro snalazi, gdje joj odajem priznanje, da može raditi u studiju „B“ kao novinarka, jer može strašno brzo pričati-čitati tekstove, naprosto da joj nije potrebno disanje. Ta njena brza priča kao Predsjednice Vlade Republike Srpske je neprolazna, jer je njeno uopšteno znanje i razmišljanje čista 0, pošto tutor BOMBAŠ, koji sve skrnavi i ponižava, tome mnogo doprinosi. Što se tiče „ljubi ga majka“-njenog sina, to je razumljivo, jer bolje da radi nego da se drogira, upravo kako je glavni Baja-BOMBAŠ govorio za svoga sina kada mu je dodjeljivao ogromni kredit. Poštovani građani-glasači Republike Srpske, sada u Oktobri imate priliku da naglavačke zamjenite ovu despotsku, korumpiranu i kumovsku vlast, koja je bez sumnje dovela u očaj i bezizlaznu situaciju sve građane Republike Srpske. Valjda će dragi Bog dati da svi zajedno gledamo kumove na optuženičkoj klupi, da vrate sve što su opljačkali i oteli svojim građanima,pogotovo kuma Škrbića koji je opljačkao zdravstvo, i doveo bolesne građane Republike Srpske u očaj.

 18. grle421x, 03.0
  Valjda će dragi Bog dati da svi zajedno gledamo kumove na optuženičkoj klupi, da vrate sve što su opljačkali i oteli svojim građanima,pogotovo kuma Škrbića koji je opljačkao zdravstvo, i doveo bolesne građane Republike Srpske u očaj.

  Само има једна „мала“ зачкољица!?
  Да ли су ови који се нуде за промјене истински спремни да ако дођу на власт то и спроведу?
  Избори ево само што нису а они и даље „мудро ћуте“,ево, мене још нису убиједили да ће тако бити.
  Килаво брате килаво.
  Они ће вјероватно почети у петак, за недељу.

 19. Koga briga za prosjek, kad je mnogo vaznije sto je tokom intervjua naprosto oborio komisiju s nogu :D:D:D . Cujem toliko ih je sarmirao, da su sve ostalo ostavili po strani i odmah ga primili na posao, uopste nisu uzimali u obzir to sto je on premijerkin sin, bilo je apsolutno nepotrebno :D:D:D

 20. ZAŠTO ĆUTE DODIKOVI SPIN-POČETNICI NA OVOJ TEMI????

  A šta ima da se javljaju, kad su mnogi od njih vjerovatno pozapošljavanji po sličnom principu.

 21. Da li je zadatak medija samo da informisu ili da i „edukuju“ ?

  Meni se cini da kvantitet medijskih servisera na ovim prostorima neumitno doprinosi stvaranju „50 nijansi sive svakodnevnice“ a djelimicno i podizanju kvaliteta informacija.

  Buka je samo jedan od portala koje posjecujem i manje se bavim „background sponzorima i sponzorusama“ a vise samom informacijom.
  Bursac, Puhalo and Co. su bili svojevremeno i na Frontalu i zasto su imali takav razvojni put mi nije interesantno vec njihova kritika ove vlasti za koju snatram da je izuzetno losa za nas narod te njegovu buducnost na ovim prostorima.
  Svojevremeno sam pozdravio pojavljivanje mladih SNSD preorijanaca BASTINCA I s.mAZALICE JER SMO NA TAJ NACIN spoznali svu prizemnost i intelektualnu ogranicenost mladog narastaja vladajuce stranke.

  Vratimo se ipak „gospodji Ministarki“ i njenom mezimcu:
  Zeljka: А шта би ти, теча-Панто?
  ПАНТА: Право да ти кажем, Живка, мени ми за мене није. Провлачићу се како сам се и досад провлачио, али ми је за ово дете. (за њим стоји Миле, дорастао дечак) Некако бог му није дао дар за школу — истеран је из свих школа, и то засвагда. А и на занату не може да се скраси и ни на једном послу. Па сам хтео да те молим, ако може некако да буде државни питомац.
  Zeljka: А шта да учи?
  ПАНТА: Ама, нека њега само држава прими, да га издржава, а све је једно шта ће учити. Ако хоће за марвеног лекара, а може и за капелника у музици, или за професора богословије, или за апотекара. Ама, што год хоћеш, само нека буде државни питомац.
  КАЛЕНИЋ: Па кад је дете тако бистро, штета би било да га држава испусти. Запиши, ујка-Васо: државни питомац.

 22. Иста је ситуација и на локалу гдје неки критичари врше власт. Разлика је само у могућностима. Ови их имају више.

  Ми смо одавно дотакли морално дно, тако да је ово очекивано и нимало изненађјуће. Не осуђујем што се десило јер је општа пракса, осуђујем правдање. Када је откривено, требало је да се поништи конкурс или пронађе неко елегантније рјешење да се млади г. Цвијановић повуче са тог радног мјеста.

  Формално, вјероватно да је све уредно у погледу интерних правилника. Оцјена није мјерило знања и не треба да буде. И то је нечији субјективни став. Морално, ово није у реду. Породица Цвијановић има мјесечне приходе неколико хиљада КМ. Важније је да овај посао добије неко дијете чији су родитељи незапослени или ради само један члан и има примање испод републичког просјека. Није ово више социјализам, али ми смо мали и боримо се за опстанак, те је то нешто о чему морамо превасходно да размишљамо. Далеко од тога да било ко ко је завршио факултет треба да сједи код куће, али млади г. Цвијановић може да волонтира, многи то раде за стицање услова за полагање стручног, правосудног…, а у далеко су горој финансијског позицији, или да ради у некој мање атрактивној, по могућности приватној фирми.

 23. Dosta više negativnih komentara na zaposlenje mladog delije, lijep i pametan na majku, naocit sta’s vise :D.
  Prosjek ocijena je ionako samo za vrijedne studente („kopilad“ sto rece onomad onaj zaboravljeni lik), za one bez pedigrea 😛

  Nego sad kad se zaposlio da gajos i ozenimo kakvom cestitom djevojkom pa da sve zavrsimo. Djeca nek se radjaju ;).

 24. „Nije ovaj tekst Bursać napisao zbog toga što se brine za srpski nerod ili Srpsku (kao što je to učinila većina pravih novinara), nego kako bi izvršio „zadatak“ za koji ga plaćaju američki sponzori, a to je razbijanje srpskog etničkog bića.“

  Bravo Borislave, raskrinkao si zavjeru.
  Ustvari, mali je mislio da ga rade neku anketu za novine, a ustvari su tri ubačena cijina agenta radili intervju za posao kojim će da udare na Željku, Baju i same temelje nacionalnog bića.
  Svi novinari sa čipom za zaštitu nacionalnog bića su prozreli ovu podvalu i odlučili su da ni po koju cijenu ne pišu o stvarima koje ugrožavaju gorespomenuto biće, ali Bursać ne želi dobro svom narodu i odlučio je pisati o ovome.

  Pouka je, svako ko voli svoje nacionalno biće najbolje je da ne piše niočemu, ustfari, biće će biti najsretnije ako jednostavno zaboravimo pisati.

  Beeee, beeeeeee, beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

 25. češnjak, 04.08.2014. 09:17:39

  Samo se vi držite Bursaća i Buka potrala, tu možete ispucati sve svoje šovinističke i srbomrzačke emocije (ono do mile volje!).

  To da unutar srpskog etničkog korpusa sa „ove strane“ Drine postoji kritička misao spram aktuelne vlasti dokazuje i ovaj portal (Frontal!). No, eto vi ste se našli da „brinete“ za srpski narod… smiješno… Umni ljudi su davno kazali: „Prvo čisti svoje dvorište“, pa bih i vama preporučio da pogledate svoje okruženje, probleme svoje etničke zajednice i svoje „lidere“, dakle, ono od čega živite! Tek potom „bacite pogled“ i na srpske probleme… Doduše, ako je vama mržnja prema srpstvu važnija od vaše vlastite egzistencije, onda ništa! No, takvi ipak bolje „pronalaze sebe“ na Buka portalu…

 26. Borislave, shvati, ili nemoj, svejedno je, ali „moje dvorište“ je cijela Bosna i Hercegovina.
  Usput, ni Željkin sin se nije zaposlio u nekoj instituciji „srpskog etničkog bića“ nego u instituciji Bosne i Hercegovine.

  Dakle, to jest moja stvar kao i svaki drugi slučaj kriminala i nepotizma u mojoj domovini Bosni i Hercegovini.

  Oni koji su ti na oči navukli priču o „srpskom etničkom biću“ stavili su ti am i pokazali da čuvaš stražu u smjeru iz kojeg će doći strašni „srbomrsci“, a za to vrijeme su prvo odvukli golfove, razmontirali fabrike, kupili vile u Beogradu i Beču, poslali djecu u Milano ili ih zaposlili na državne jasle.

  Ali čuvari srpskog nacionalnog bića znaju da je Bursać glavni krivac.
  I Dežulović: „bursaćev idol – srbomrzac“ čovjek koji je prvi pisao o zločinima nad zarobljenim Srbima u splitskom logoru Lori.

  Ali, doro će biti Željki i bajama bošnjačkim, hrvatskim i srpskim sve dok imaju takve čuvare nacionalnog bića kojima je glavno da čuvaju stražu i trude se da niko ne diže buku da se uspavano nacionalno biće ne bi uznemiravalo.

 27. češnjak, 04.08.2014. 10:22:13

  Zbog čega vam vaš „veleumni“ Bursać nije objasnio kako je ta „institucija“ (preduzeće za ekektroprenos) stvoreno odlukom viskog predstavnika i to baš sa ciljem da se Britanci kroz privatizaciju domognu tog našeg resursa. Pedi Ešdaun to čak nije ni krio. I danas tom „našom institucijom“ upravlja stranac i sa vrlo zanimljivog pravnog stanovišta vlasnicima i osnivačima preduzeća (entitetima) osporava pravo raspolaganja ostvarenim profitom. Znam, „obrazloženje“ je da se te pare čuvaju od rastrošne vlasti, ali zbog čega se ne ulažu u unfrastrukturu preduzeća? Zbog toga kako ne bi porasla cijena preduzeća, pa time i izdaci budućeg vlasnika.

  Dakle, situacija je takva da će na našim rijekama struju proizvoditi Njemci i Italijani, a Britanci će nam je distribuirati kroz mrežu. Ovi naši okupacioni namjesnici (što samo glume vlast) će sve to omogućiti, a samo kako bi ih stvarni gospodari pomilovali po ušima (i kako bi za sebe nešto prigrabili).

  Nisam ja nikakav „čuvar“ lika i djela Mila ili Željke, nego samo Srbin koji voli svoj narod i upravo kojekakve Mile i željke pozicionira kao najveće neprijatelje naroda. Sad, šta je starije, da li moj narod ili tvoja BiH, a eto ne bih o tome raspravljao (glupo je komparirati realne kategorije poput naroda sa kvazitvorevinama za jednokratnu upotrebu). Dakle, Mile & co su naš problem i mi ćemo ga rješavati, obzirom da smo ga i proizveli, a vama ponavljam – počistite prvo svoje dvorište. Samo onaj ko nije sprema ni započeti sa čišćenjem svog dvorišta (onog stvarnog) jednostavno umisli sebi kako je cijela planeta njegova, pa će on započeti sa čišćenjem jednom kad marsovci dođu…

 28. Pardon, pogriješio sam, nije Cia nego MIPETŠEST, osnovao Elektroprenos samo da bi podvalio željkinom malom i napravio temu za Bursaćev volej.

  Po tebi veći je problem Bursać nego mamin uvaljeni sin u državnom preduzeću, po meni su veći problem naši pogrešni izbori koji nisu uzrokovani ničim vanjskim nego samo vlastitom zaluđenošću.
  U strahu od drugačijeg mi biramo one koji preživaju naše strahove.
  Ti misliš da će se tvoji problemi riješiti kada okolićaš neki svoj imaginarni ćošak avlije i podigneš zid dovoljno visok da se vidi samo nebu.

  U redu.

  Borislave, smotaj se u kakvo hoćeš klupko, ali moraćeš da računaš sa tim da su u mom dvorištu i Banja Luka i Prijedor i Doboj.

 29. A što se tiče tvoje tvrdnje da: sa „ove strane“ Drine postoji kritička misao spram aktuelne vlasti dokazuje i ovaj portal (Frontal!).

  Ne mogu da se ne sjetim odbrane u produžecima onog vladike koji se onomad smijao na vijest o rušejnu srebreničkih džamija. Upravo je Frontal branio Kačavendu i kada je snimak na kojem se iživljava nad srpskom djecom procurio u javnost, jer zaboga, tako se branilo srpsko nacionalno biće.

  Misliš na onaj Frontal koji je u trenutku kada su građani Sarajeva i Tuzle ustali da vrisnu protiv korumpiranog sistema našao onog komunalnog severinosisnoghvatača da objasni kako je to ustvari zavjera usmjerena protiv RS i naravno, srpskog nacionalnog bića.

  Stvarno su kritični, stoje u bari, tonu u živo blato i gledaju u vis oprezno da im lice ne izgori na suncu

 30. Ја не волим кад се из сусједног ентитета баве нашим проблемима, не зато што ми то дјелује као ширење дворишта, него просто зато што ме срамота да припадници небеског народа испадамо смијешни због тако приземних и биједних ствари, као што је случај премијеркин син у фотељи!

  Па не баш тако давно да би се заборавило, је и сам Никола Пашић поднио оставку, због свог сина, наравно морални чин, шта је сад са тим нашим народом? Е зато ми смета што се ови из сусједног ентитета баве нашом спрдњом од живота и политике!

 31. Ama ljudi, kakvi naši vaši entiteti. Imate li vi oči i mrvicu mozga.

  – Željka je sina uvalila u preduzeće u kojemu će se njegova plata finansirati iz mog i vašeg računa za struju.
  – Kao što je Slavuj kćerku uvalio u onu nedejtonsku instituciju, koja je osnovana da ugrozi srpsko nacionalno biće i opet prima platu iz mojih i vaših poreza.
  – Sekretar moj i vaš u ambasadi u Beogradu – ko je?

  Jah, stvarno, sve borci za samostalnost.

  Ovi grme protiv Šemse Mehmedovića, Šemso nas brani od anam onih, a amidžići i sestrične im sjede zajedno u kancelarijama i jedni drugim pokazuju slike sa ljetovanja – plaćenih našim parama.

 32. Е па у томе и јесте цака чешњак, што многи кажу, е па видиш они су на то мјесто хтјели свог, а не овог нашег премијеркиног сина?
  Зато и говорим, не волим што се то нама дешава, јер премијерка је стицајем околности наша премијерка, али син не може бити наш, бар га она није тако пријавила, него као свог и од свог супруга. Мора се разграничити лично од овог другог, како ти рече, тог што плаћамо из својих џепова. У томе је фазон, не зато што нам је премијеркин син дражи или омраженији зато што је из овог или оног ентитета буржујско дијете! Критикујемо појаву, а не имена и ентитете!

 33. „Stvarno su kritični, stoje u bari, tonu u živo blato i gledaju u vis oprezno da im lice ne izgori na suncu“

  Најпрецизнији опис Фронтала.

 34. češnjak, 04.08.2014. 11:52:59

  Hajde, molim vas, objasnite mi „neke stvari“ oko toga ko u ovoj zemlji koga bira, ko koga predstavlja i, najvažnije, zbog čega ama baš svakog ko ne pljuje po srpskom narodu i srpstvu odmah etiketirate kao „dodikovca“, „karadžićovca“ i slično. Ja šta sam imao reći o SDS-u i Karadžiću to sam rekao još tokom rata i na vrhuncu njihove vlasti. Otrpio sam kao i drugi koji su slično govorili, ali to je moje ubjeđenje i time su mi i posljedice bile prihvatljive.

  Zatim, davne, davne, 2007., kad je Dodik (i SNSD) u Sarajevu prihvatan kao „jedini pravi Srbin“, kad je u Hercegovini proglašavan za ličnost godsine, a za strance bio „dašak demokratije, e ja sam još tad jasno rekao kako je u pitanju hrpa kriminalaca i hoštaplera, koji će uništiti i Srpsku i BiH. Ponovo sam „ispostio“ zbog takvog stava i preživio stvari kakvih bi se ova vlast (da ima i truna morala) trebala stiditi. I onda se nađu „stručnjaci“ koji će mi objasniti kako se treba boriti protiv „srpskog kukolja“.

  No, zanima me nešto – ti silni „kritičari“ različitih pojava u stpskom narodu i Srpskoj, a koliko su do sada iskazali protivljenja prema onom šta čine njihovi sunarodnjaci i etničke vođe. Moj je stav da u ovoj zemlji Srbi treba da prestanu birati kojekakve bitange za svoje vođe, ali i da Hrvati i Bošnjaci prestanu to identično činiti. Ovako, na raznim portalima i forumima imamo gomilu Bošnjaka, Hrvata i lažnih Bosanaca koji se „ubiše od brige“ za negativnim pojavama u srpskoj populaciji. Eto Kačavenda je toliko eksploatisana tema da mi je o tome više muka govoriti. OK, još jedan pedofil ili seksualni devijant u vjerskim krugovima i šta sad? To je za ovo društvo sigurno veća opasnost od par stotina radikalnih islamista koji se ovog trenutka bore u Siriji (pa im malo tamošnjih krvoprolića, nego se biju i međusobno). No, našim Bošnjacima je mnogo važnije šta radi Kačavenda.

  Je li, hoćemo li da malo govorimo o tome Islamski vjerski centar u Zagrebu je u zadnjih 10-ak godina „zbrinuo“ 10 000 – 20 000 emigranata iz raznih muslimanskih zemalja, te im obezbjedio sredsttva za dalje putovanje u EU. Svi ti emigranti su ilegalno prešli preko BiH, a u centru Zagreba ih smjeste, nahrane i pripreme za dalji put. Zanimljivo. No, još je „zanimljivije“ kad u centru Velike Kladuše ponekad danima „kampira“ po 100 do 300 nekakvih emigranata iz bogapitaj kojih sve zemalja i onda odjednom (preko noći) nestanu. Niko se ne pita ni ko su, ni od kud tu, ni kud idu, a jedno je sigurno – putuju ilegalno (no kdaduške vlasti i DGS to ne vide). Ništa nije bolje ni oko Brčkog. Kalkuliše se da se u zadnjih 10-ak godina u Savi utopilo najmanje 70 ilegalnih emigranata i nikom ništa.

  Eh da, dok nisam zaboravio, hajde da malčice otvirimo i temu terorizma. U gotovo svim poznatim terorističkim napadima (Nju Jork, Madrid, London…) teroristi su imali B-H pasoše. No, važno je da se mi bavimo Kačavendom! Eto zabrinuli se Bošnjaci zbog toga što Kačavenda „nateže“ srpske dječake!

  Dalje, hoćemo li malo popričati o organizovanom kriminalu? Jedino oko čega Izetbegović, Lagumdžija i Radončić mogu se složiti jeste Naser Orić. Nakon sukoba Turkovića i Ćele Delelića morali su dovesti Orića da „zavede red“ u Federaciji (da zaustavi ubistva i dr. obračune). Srpski kriminalci su tek sitna potrčkala bošnjačko-šištarskih bosova (tipa Keljemandija, Osmanija i ino), no, nije to Bošnjacima (ili Bosancima) to važno, nego samo Kačavenda.

  Ne mogu dalje nabrajati jer me sve ovo iritira, a smisao toga što kažem da svako treba prvo „očistiti svoje dvorište“ je valjda jasan. Uostalom, imate onog hodžu-pedofila iz okoline Travnika, pa čekam da i njega malo „dotaknete“ (taj ugrožava vašu djecu, zar ne?).

 35. anja banja luka / elep81

  Zahvaljujem!

  Inače pokušavam da što manje emotivno nastupam u ovakvim diskusijama, no, ta KVAZIBOSANSKA DEMAGOGIJA je nešto šta me strašno nervira. Bošnjački političari su dvije godine odbijali realizaciju popisa stanovništva, a samo kako bi pokušali ostvariti kretensku američku zamisao o stvaranju bosansko-hercegovačke nacije. Mjesecima pred popis stanovništva „sorošovski mediji“ su reklamirali lažna istraživanja kako se „mladi u BiH na probnom popisu masovno izjašnjavaju kao Bosanci i Hercegovci“. I šta na kraju „balade“ bi?

  Na kraju se pokazalo koliko su ti silni demagozi, kakvi su preko godinu dana „kleli se“ po portalima da će se izjasniti kao Bosanci, ispali obični lažljivci. Tih „Bosanaca“ se na kraju pokazalo kako gotovo da i nema (tek nekoliko procenata), dok je Bošnjaka pokazalo se da ima čak 10% više nego u odnosu na procenatualno učešće iz 91. Nije problem što su se ovdje popisali, nego što desetinama hiljada njih nije bilo teško preputovati i po nekoliko hiljada kilometara, potrošiti i napatiti se, a samo kako bi ih popisali (iako polovina ima strana državljanstva). Ostali su „uredno“ poslali podatke potrebne za popis. Dakle, u pitanju je politički projekat sa ciljem da se ostvari natpolovična većina u ovoj zemlji. A sva demagogija o „kvazibosanskoj naciji“ bila je namijenjena lakovjernim nebošnjacima i sa ciljem da njihov udio u ukupnoj populaciji bude što manji. I onda se čudimo što se u ovoj zemlji od rata na ovamo jedino Bošnjaci zalažu za princip „jedan čovjek – jedan glas“.

  Kako prednje rekoh, ako želimo u ovoj zemlji graditi bilošta pozitivno, onda moramo biti ISKRENI i prema sebi i prema drugima. Drugačije ne ide…

  Pozdrav oboma!

 36. Eto, nešto me zanima etničko opredjeljenje članova komisije. Kod nas je sve podređeno „nacionalnom ključu“, pa i ta komisija nije drugačije formirana. Sad, eto otkrio „veleumni“ Dragan Bursać još jedan dokaz „srpskog nepotizma“ (kod njega je sve srpsko negativno), a zapitajmo se ko su te osobe koje su tako zdušno bodovale premijerkinog sina. No, u jedno sam siguran – da je kojim slučajem sin Angele Merkel konkurisao za to mjesto, zasigurno bi dobio najviše bodova i bio „ekspresno primljen“ na posao. Tada bi se ovaj Željkin „mali“ pridružio žalbama i kuknjavi o nepotizmu, nemoralu i ino.

  I na kraju, za one što se kunu u državu BiH i njene institucije, e pa što ne odbiše Željkinog „malog“ i ne pokazaše nam svima kako ova „državetina“ njeguje „red, rad i disciplinu“. ‘Oće malo sutra – sve je to ista bagra!

 37. А према ријечима Драгуљчетовог снсд инсајдера, извршни директор за кадровска питања у Електропреносу Винко Ђурагић жалио се црвеним друговима: „Није толики проблем Жељкин мали, већ је она мени доставила списак од 18 имена кандидата које морам примити.“

  Иначе, занимљиво да је овај главни кадровик Електропреноса, а прије тога и Градске управе придружио 2002. године своју Нову радничку партију РС снсд-у. Још занимљивије је да се његова партија борила за „ДРУШТВЕНУ СВОЈИНУ,АЛИ ДА НИСУ НИШТА ИМАЛИ ПРОТИВ НИ ПРИВАТНЕ АКО ЈЕ СТЕЧЕНА ПОШТЕНО“:

  “ Nova radnicka stranka Republike Srpske formirana je nakon potpisitivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, u zimu ove, 1996. godine. Sjediste stranke je u Banjoj Luci, a osim ovog grada ni u jednom drugom mjestu nema odbora ili ogranka Nove radnicke stranke RS.
  Nova radnicka stranka RS je tipicna ljevicarska politicka organizacija bliza lijevom sindikalnom pokretu nego tradicionalnim komunistima. Ona otvoreno preferira drustvenu svojinu, mada istice da nema nista ni protiv privatne, ali ako je stecena na posten nacin. Tako su se priklonili Savezu komunista- pokretu za Jugoslaviju i stvorili koaliciju JUL RS.
  Predsjednik ove ljevicarske male stranke je Vinko Djuragic, koji je, zahvaljujuci tome sto mu je stranka clanica koalicije Saveza za mir i progres, nekoliko puta bio u prilici da se predstavi sirokoj politickoj publici. Za ime jos nekog funkcionera ili clana ove stranke, sira javnost nije imala prilike da cuje.“

 38. “ Predsjednik ove ljevicarske male stranke je Vinko Djuragic, koji je, zahvaljujuci tome sto mu je stranka clanica koalicije Saveza za mir i progres, nekoliko puta bio u prilici da se predstavi sirokoj politickoj publici. Za ime jos nekog funkcionera ili clana ove stranke, sira javnost nije imala prilike da cuje.“

  Овакав нудигуз постоји и у 2014. Само је закаснио. Винко је знао кад бити авангарда и на страшном мјесту постојати. Па је пришлепао своју малу приватну фирму типа странка великом привредном предузећу у власништву Милорада Додика. И профит је загарантован. И још је дошао у позицију да одлучује о судбини Премијеркиног малог.

  А не стиди се рећи да је комуниста, основао чак и експозитуру бабе Јуле у Српској. И онда се Симо Пјетлић буни кад му ја дам доказе да он подржава комунисте. Добро је неко написао, Симо је црвени четник. 😛 Гласаће он опет за Радмановића, старог комуњару.

 39. “ Predsjednik ove ljevicarske male stranke je Vinko Djuragic, koji je, zahvaljujuci tome sto mu je stranka clanica koalicije Saveza za mir i progres, nekoliko puta bio u prilici da se predstavi sirokoj politickoj publici. Za ime jos nekog funkcionera ili clana ove stranke, sira javnost nije imala prilike da cuje.“

  Овакав нудигуз постоји и у 2014. Само је закаснио. Винко је знао кад бити авангарда и на страшном мјесту постојати. Па је пришлепао своју малу приватну фирму типа странка великом привредном предузећу у власништву Милорада Додика. И профит је загарантован. И још је дошао у позицију да одлучује о судбини Премијеркиног малог.

  А не стиди се рећи да је комуниста, основао чак и експозитуру бабе Јуле у Српској. И онда се Симо Пјетлић буни кад му ја дам доказе да он подржава комунисте. Добро је неко написао, Симо је црвени четник. 😛 Гласаће он опет за Радмановића, старог комуњару.

 40. Винко Ђурагић је био последњи предсједник Н.О. Јелшинграда Ф.А.М. и један од њених гробара,да би Јелшинград ѕавршио онако како је ѕавршио,све одлуке потписивао бланко.Када су почели проблеми онда на састанцима са радницима тражио од њих да нађу рјешење за изласак из дубиозе,па све један нормалан приједлог одбијао као немогућ,све док није дошао стечај и продаја фабрике Г.П.“Крајини“ за обвезнице Калдере.

 41. Borislave, nažalost,
  ne želiš ili ne možeš da shvatiš i uporno potvrđuješ ono o čemu pišem.
  Opet ne shvataš da Kačavendu nisam spomenuo radi njega već radi odnosa Frontala i drugih medija prema njemu, njegovim djelima i sličnim poput njega jer pojedinici poput tebe pristaju na to da im je važnije neko imaginarno nacionalno biće nego istina.
  Ti si istaknuo Frontal.rs kao primjer kritičke misli, a ja sam te podsjetio na samo dva primjera kada se ovaj medij na temama od opšte važnosti okliznuo na bananu gledajući u visine nacionalne zaštite. Kao političkog eksperta koji raskrinkava antisrpsku zavjeru u tuzlanskim protestima na ovom mjestu su predstavili šovjeka koji hvata pjevaljke po plakatima za sise.
  Jesu li se poslije zbog toga izvinili?
  Kačavendu spominjem ne da bih rekao vidi popa pedofila, da bih skrenuo pažnju publike pa da hodža može na miru drapati djecu – upravo tu se pokazuje tvoja zaluđenost jer sisebi umislio da si pozvan da braniš nacionalno biće.
  Govorim o ponašanju medija Frontala.rs (kojeg si, opet da podsjetimo, upravo ti uveo u priču kao primjer kritičke misli) koji je više razmišljao o Kačavendi kao nacionalnoj veličini koju je važnije braniti nego o istini.
  Pa zar nije ovaj medij i većina komentatora čitavo vrijeme dok je advokat Tomić zastupao žrtve tog manijaka, o Toimću ovdje govorili kao o izdajničkom psetu i lažovu.

  Da ti ponovim, u ime majke znanja, govorim o modelu razmišljanja na koji si naučen da sebi umišljaš da upravo ti si pozvan da braniš „nacionalno biće“ i prepoznaješ njegove neprijatelje.

  U temi očiglednog nepotizma, koju niko ne demantuje, ti kao glavnu temu postavljaš antisrpstvo čovjeka koji je o tome pisao. Pobogu čovječe, kojim kantarom ti to mjeriš nečije srpstvo?

  Ako ti je stalo do istine, ostaje na kraju da ti postavim najvažnije pitanje – ZAŠTO NISI TI ILI OVAJ FRONTAL PRVI PISALI O TOME KAKO SE ZAPOSLIO PREMIJERKIN SIN?

  Je li se to srpstvo i „nacionalno biće brane tako što se o tome ćuti?

 42. češnjak, 05.08.2014. 07:50:06

  Vidite, ja sam „pozvan“ da branim svoj narod još davne 91. godine, kad su meni i mojim sunarodnjacima u Hrvatskoj uskratili status konstitutivnog naroda, kad su nas počeli otpuštati sa posla, dizati naše poslovne objekte u vazduh, kad su viđenije ljude počeli odvoditi ili ubijati (govoim o predratnim događanjima). Dok god traje opasnost po mene, moju porodicu i moj narod ja se osjećam pozvanim da to branim (nagon za samoodržanjem je osnovni ljudski nagon, drugi je nagon za produženjem vrste). Pri tom smatram se pozvanim da svoj narod branim i od aktuelnih vlasti Srpske i od mojih sunarodnjaka poput Bursaća, dakle od svih onih „interesandžija“ kakvi svoje djelovanje naplaćuju. Ja sve što činim jeste pro bono i jedini moji motivi su altruističke prirode.

  Što se tiče „afere Željkinog malog“ to je prvo objavila televizija (kao i sve ostalo), a „vaš“ Bursać se tom temom počeo baviti kad je postala opštepoznata i to onako lešinarski i „po zadatku“ (kao jevtino sorošovsko piskaralo). I o „dušebrižnosti“ advokata Tomića znam podosta i dovoljno je reći da ga svrstavam u istu kategoriju sa Bursaćem.

  Dalje, ja srpstvo ne mjerim nikakvim „kantarima“, niti za tako nečim imam potrebe. Meni je važno šta za mene predstavlja srpstvo (moje porijeklo, moje nasljeđe, moj mentalitet, običaje, etničko pravo i štošta drugoga), a šta drugima predstavlja nešto me i ne zanima (najmanje šta znači jevtinim sorošovskim plaćenicima).

  Na kraju da odgovorim i na vaše pitanje zbog čega ja ili Frontal nismo „delegirali“ ovu aferu? Pa vidite iz komentara da je najveći dio čitalaca, uključujući i mene, odredio se negativno prema tom događaju (kao i vladi uopšte). Međutim, jednog dana (kad se stvore uslovi, konkretno kad mi to ne bude ugrožavalo mojih troje djece) objelodaniću ŠTA sam prethodnih godina „potezao“ kao probleme ovog društva (ovaj predmetni događaj je tek sitnica spram toga). Pri tom ću razjasniti i šta sam sve morao otrpiti zbog toga što sam opštu kriminalizaciju naših elita potegao kao najteži trenutni oblik ugrožavanja i ove države (BiH), i ovog enititeta, i mog naroda. Vidite, jedno od istraživanja kakvima se bavim fokusirano je na fenomen DRŽAVNOG ORGANIZOVANOG KRIMINALITETA. Taj fenomen objektivno postoji kao sui generis pojava, no treba vremena i truda da bi se definisala jedna u teoriji i nauci nepoznata pojava. I to moje djelovanje vam možda nešto kaže o meni. Naime, istraživati aktuelne procese i društvene pojave je izuzetno složeno i zahtjevno. A kad to činite o svom „trošku“ onda se graniči sa nemogućom misijom. No, da naše državne i entitetske vlasti financiraju istraživanje o sopstvenom kriminalnom djelovanju je iracionalno očekivati. Da me Soroš „podrži“ i od toga nema ništa jer upravo Amerikance pozicioniram kao etimološko izvorište ove pojave. Uostalom, do sada nisam ni tražio nikakve „sponzore“ iz prostih motiva naučne objektivnosti. No, ono šta je za ovu raspravu važno jeste da sam pojavu državnog (ili institucionalizovanog) organizovanog kriminaliteta prepoznao kao kriminalista i na to jasno ukazao, za to bio „nagrađen“ gadnim progonom, a moje okruženje (društvo) se čak „naslađivalo“ onim šta ja trpim. Ponekad pomislim da se ovdašnjim građanima upravo i dešava ono šta su „zaslužili“, ali onda pomislim na budućnost moje djece i nađem snage i volje da i dalje djelujem. No, već polako ulazimo u neka pitanja izvan ove rasprave pa ću završiti….

 43. Borislave, nije televizija nego TI BiH (znači, opet niko od samoprozvanih čuvara „nacionalnog bića“), a Bursać je imao hrabrosti o tome pisati za razliku od tebe i Frontala.
  Valjda iz tog jeda i imaš potrebu da pljuješ na čovjeka kojemu je istina važnija od tvog imaginarnog „nacionalnog bića“

  Zamišljam te kao lik iz bajke, dječak jedini u gomili uzvikuje – Ljudi, pa car je go!, a ti mu prilaziš sa leđa lupiš ga po glavi i mrmljaš „Mrš, jeftini soroševski plaćeniče“.

  Uglavnom razumijem, ti mnoge teme pokrećeš u sebi jer se brineš za svoju djecu, ne osuđujem, ali zašto onda svoj strah od vlasti iskaljuješ na judima za koje znaš da neće ugroziti tvoju porodicu.
  Naučnom objektivizacijom tvojih riječi da o nekome ne govoriš zato što se brineš za svoju djecu, a o nekome drugom govoriš da je „plaćenik“,“lešinar“ „šovinista“, „srbomrzac“…

  Čovječe, valjda je i tog Bursaća rodila Srpkinja, valjda je i on dio tvog „nacionalnog bića“ kao i željkin mali,
  ali o ovim ćeš se kritički osvrtati, jer pobogu, imaš djecu, a naučno objektivno ćeš pljuvati po čovjeku od kojeg sigurno nećeš zavisiti da ti sredi kakvu štelu.

 44. nastavak sage

  http://www.istinito.com/index.php/aktuelno/item/23586-nova-afera-zbrinjavanja-djece-politicara-i-radmanovic-zaposlio-cerku-u-vladi-rs.html

 45. Malo bajata vijest al je opet aktuelno..

  http://novitalas.com/2012/06/27/spiricev-sin-se-bahati-po-beogradskim-splavovima/

 46. A gdje su rjesenja ( S.Cenic)?

  Red je da uvedemo odlikovanja kao što su “Prvoborac društvenih mreža” ili “Heroj kafanske debate”. Koliko roditelja će se, na primer, javno pobuniti što im dete, odličan student, zavisi od ocena za umetnički dojam kod neke komisije? Evo, Premijerkin sin dobio najbolje ocene za umetnički dojam, dok je za tehnički bio najlošiji. Daj sada da vidimo taj pravilnik koji precizira taj umetnički dojam, pa da umrem sutra!

  Zaista smo zanimljivi za psihijatrijsko, sociološko, antropološko i svako drugo posmatranje. Bez pogovora, uz tiho stenjanje, a junačenje po društvenim mrežama, ljudi plaćaju sve, trpe sve, gledaju sve i onda! To “onda” je kad se ostrve na nešto ljudi koji se, po ko zna koji put ponavljam, usude da pitaju za pare, na primer. Onda kreće ona tirada da treba iznositi rešenja, što samo kritika, što gledamo u druge. Fascinira me to, zaista! Ništa mi, onda, začudo nije što se sva familija uposlila na leđa tih istih poslušnih facebook junaka, nije mi začudo ni pravo na pratnju, policijsku zaštitu, davanje sebi beneficija koje normalan svet sa indignacijom gleda, s obzirom o kojim se nesposobnim i neobrazovanim tipovima radi, ali mi je fascinantna ta potreba da sve i svakog svuku sebi u ravan pitanjem: “A gde su rešenja?!”.

 47. Evo pročitah kako je naša vajna premijerka i svog djevera uvalila u Republičku upravu za inspekciske poslove.
  Vjerovatno da se i on ne bi drogirao…
  Kompletna familija x-(

 48. A možel taj zemo Radeta da utefteri mog đeda Gavru da mu izmisle neko radno mjesto ko naprimjer koordinator za rođene prije oktroisanog ustava u ministarstvu porodice djece zena i ostale rodbine. Đed jest malo nagluv i zašo je u devedesete al je potencijalno koristan. Njegovo životno iskustvo zlata vrjedi. Ima članske od svih ovih partija na vlasti tako da bi ga komisija na ajudiciji morala izbodovat ko na umjetničkom klizanju. Ono fajv siks fajv ejt fajv seven. Veli đed da mu je pametnije da prima platu u vladi nego da živo od pemzije. Samo moli da Bjela Čizma isključi klime da ga ne ubije propuk.

 49. A mene interesuje sad ovo. Ko će yaustaviti ovu nepoštenu proceduru zapošljavanja? Ko to može promijeniti? Ja bih volio da se ovde malo licitira tim imenima ko to može promijeniti.
  Najjači su mi ovi što se vrte oko SDS-a u kome vide te nekakve reformiste a sve prevarant do prevaranta. Evo vladaju u većini opšitina pa šta se promijenilo, vidim ne može se živiti od konkursa u opštinskim preduzećima, svaki konkurs počinje u kancelarijama opštinskih odbora stranaka i tu se sve završava.

 50. herctref, 09.08.2014. 19:29:28 [124145]
  A mene interesuje sad ovo. Ko će yaustaviti ovu nepoštenu proceduru zapošljavanja? Ko to može promijeniti? Ja bih volio da se ovde malo licitira tim imenima ko to može promijeniti.

  Evo, ja. Bojan Vlajić.

  http://apsurdsrpski.blogspot.com/2014/07/kako-sam-branio-republiku-srpsku-od.html

  Bavim se time a nestranački sam kandidat. Kud ćeš bolje?

  Za pravdu i red – Lista Nebojše Vukanovića, prva nestranačka lista u novijoj istoriji višestranačkih izbora u Bosni i Hercegovini.

 51. Evo i ja ću ali nemam mehanizam, to je uzelo maha, ko to zapošljava pošteno u zadnjih 20 godina?
  Da bi ti ljudi vjerovali da ti to možeš i da ćeš to raditi moraš objasniti kako, na koji način, ti kao pojedinac to ne možeš pež državnih ovlaštenja u rukama itd itd.

 52. Pa upravo zato ćeš glasati za mene i Listu Nebojše Vukanovića da ja dobijem ta državna ovlaštenja, a onda ću uz dosad postojeće podatke, primjere i zakonska rješenja navesti gdje su slabe tačke i predložiti rješenja.

  Ako si pročitao tekst, vidio si da jedan, danas klasičan, oblik zapošljavanja uopšte nije legalan, samo što se niko nije sjetio da ode na sud (i dalje) sa tim.

 53. Ipak ima nade i sva ova pisanija na portalima, te saputanja po kaficima i kuloarima — daju prve rezultate:
  http://www.istinito.com/index.php/aktuelno/item/23872-premijerkin-sin-se-zahvalio-mami-za-posao-foto.html

  „Rastući nepotizam i poltronizam vladajuće hunte natjerao nas je još jednom da se oglasimo i skrenemo pažnju na društvene deformitete.

  Raniji primjeri nepotizma koji su vezani za SNSD kulminirali su poslednjim dešavanjima.

  Bezobrazluk i bezobzirnost vladajućeg režima nemaju obzira prema građanima. I pored ogromne stope nezaposlenosti mladih, vladajući zapošljavaju kumove, prijatelje, a djeca su im ipak najmilija.

  Predsjednik Dodik dao je odličan primjer kako se to radi, a ni „prvi pijun RS“ Željka Cvijanović ne zaostaje u bezkrupoloznosti. Mi nećemo dozvoliti da našim životima upravljaju ovakvi (ne)ljudi. Sve gledamo i nikog se ne plašimo!“

 54. „Hvala ti majko sto si me rodila, sto si sa ocem ljubav vodila“ — vidi Rambo Amadeus. Dacu da mi se napravi majica sa gornjim tekstom a umjesto Ramba potpisacu F…p

Оставите одговор