Премијерка: Још не знамо шта са Банком Српске, али биће у року

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће процедуре у Банци Српске бити испоштоване у року. Она је рекла да је Радна група Владе Републике Српске требало да направи увид у стање у овој банци, те заједно са привременим управником анализира ситуацију и дође до рјешења. "Рјешење за ову банку дефинисано је […]

понедељак, 14 децембра, 2015 / 12:40

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас да ће процедуре у Банци Српске бити испоштоване у року.

Она је рекла да је Радна група Владе Републике Српске требало да направи увид у стање у овој банци, те заједно са привременим управником анализира ситуацију и дође до рјешења.

"Рјешење за ову банку дефинисано је још прије неколико мјесеци. Сада треба провјерити да ли је трансформација коју смо наумили да проведемо тамо најбоље рјешење или има неко друго. Све ће бити дефинисано у року и процедуре ће бити испоштоване, и добиће се одговарајућа мишљења", изјавила је премијер Српске новинарима у Бањој Луци.

Привремени управник Банке Српске Петар Мићић позвао је 3. децембра акционаре банке да до 14. децембра доставе план активности за спровођење мјера на отклањању неправилности у пословању банке и побољшању њеног финансијског стања.

У Банци Српске 16. новембра уведена је привремена управа због неизвршавање налога по рјешењу Агенције за банкарство из претходне обимне контроле, као и због недостатка капитала, односно неадекватне капиталне основе.