Премијер Туниса поднио оставку

Премијер Туниса Мухамед Гануши саопштио је данас да подноси оставку, у тренутку када из те сјеверноафричке земље стижу вијести о новим сукобима безбједносних снага и демонстраната који траже смјену неких министара из прелазне владе. „Одлучио сам да поднесем оставку на мјесто премијера”, рекао је Гануши на конференцији за новинаре. Он је казао да је пажљиво […]

недеља, фебруар 27, 2011 / 18:49

Премијер Туниса Мухамед Гануши саопштио је данас да подноси оставку, у тренутку када из те сјеверноафричке земље стижу вијести о новим сукобима безбједносних снага и демонстраната који траже смјену неких министара из прелазне владе.

„Одлучио сам да поднесем оставку на мјесто премијера”, рекао је Гануши на конференцији за новинаре.

Он је казао да је пажљиво размислио прије него што је донио ту одлуку и да је подржава његова породица, пренио је АФП.

„Моја оставка ће омогућити стварање боље атмосфере за нову епоху”, рекао је премијер и додао да је његова оставка „у служби државе”.

Гануши је дугогодишњи сарадник предсједника Зина ел Абидина Бен Алија, који је 14. јануара побјегао из Туниса, притиснут масовним протестима ставновништва, незадовољног његовом влашћу.

Гануши је био обећао да ће водити земљу до избора, који треба да буду одржани на љето.

Критичари сматрају да је Гануши превише близак старој „гарнитури” власти у Тунису, као и да није успио да спроведе најављиване реформе, навела је агенција Ројтерс.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *