Премијер разговарао са радницима Хидроградње

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић разговарали су, јуче, у Бањој Луци, са представницима радника Хидроградње а.д. Пале, синдиката радника грађевинарства и стамбено-комуналних дјелатности, компаније Интеграл инжињеринг и Инвестиционо развојне банке. Представници Хидроградње информисали су премијера Александра Џомбића о проблемима са којима се предузеће сусреће […]

уторак, март 15, 2011 / 11:50

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић и министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић разговарали су, јуче, у Бањој Луци, са представницима радника Хидроградње а.д. Пале, синдиката радника грађевинарства и стамбено-комуналних дјелатности, компаније Интеграл инжињеринг и Инвестиционо развојне банке.

Представници Хидроградње информисали су премијера Александра Џомбића о проблемима са којима се предузеће сусреће након процеса приватизације и о тренутној ситуацији у којој се предузеће налази.

Током састанка договорено је да буде деблокиран рачун предузећа који је блокиран због пореског дуга и да се изврши репрограм пореских обавеза. Радници су одлучили да одустану од најављене блокаде пута Фоча-Гацко која је била најављена за 16. март 2011. године.

Договорено је да, до 25. марта, за када је заказан нови састанак, све стране у преговорима размотре могућност стечајне реорганизације предузећа и друге моделе превазилажења актуелне ситуације у Хидроградњи.

 

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *