Премијер Лига: Скенирање гол-линије од 2012.

Системи скенирања гол-линије могли би се почети користити у енглеској Премиер лиги за фудбалере већ почетком наредне сезоне, изјавио је данас генерални секретар Енглеског фудбалског савеза (ФА) Алекс Хорн, преноси АФП. Он је казао како би провјере разних система овог типа могли бити проведени и достављени на одобрење ФИФА до почетка такмичарске године 2012-2013. „Могуће […]

субота, новембар 26, 2011 / 08:05

Системи скенирања гол-линије могли би се почети користити у енглеској Премиер лиги за фудбалере већ почетком наредне сезоне, изјавио је данас генерални секретар Енглеског фудбалског савеза (ФА) Алекс Хорн, преноси АФП.

Он је казао како би провјере разних система овог типа могли бити проведени и достављени на одобрење ФИФА до почетка такмичарске године 2012-2013.

„Могуће је да ћемо видјети ову технологију у Премиер лиги већ наредне сезоне. Лако је направити грешке и сви смо видјели случајеве када главни и помоћни судија не могу видјети да ли је лопта прешла линију гола. Морамо им омогућити неку помоћ при доношењу одлука“, рекао је Хорн.

Тренутно стручњаци које је упослила ФИФА провјеравају девет система, а коначна одлука о томе који би се од њих могао користити требала би бити донесена уочи наредне сезоне у јулу наредне године.

„Нисам сигуран да ли ће бити довољно времена за куповину технологије и њена уградња у неку лигу или такмичење. Могуће да ће то бити у посљедњим тренуцима, али мислим да је то могуће урадити до наредне сезоне“, додао је генерални секретар ФА.

ФИФА је раније одбацила све захтјеве о кориштењу видеотехнологије у рјешавању сталних проблема судија са доношењем одлука, иако је она успјешно уведена у друге спортове, тврдећи да ће пореметити „слободан ток утакмица“.

Међутим, до промјене става је дошло након грешке на Свјетском првенству у Јужној Африци прошле године када је поништен гол енглеског репрезентативца Франка Лампарда против Њемачке. Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *