21:03 Пламен зажган - почеле 32. љетне олимпијске игре у Токију21:00 Србија избацила листу земаља из којих се може ући са потврдом о вакцинацији + 70.000 евра за злато у Токију20:10 Кремљ против ОХР: Инцидент јасно потврђује потребу укидања страног старатељства20:06 Нисмо се тако договорили: Талибани се буне што их Американци бомбардују19:47 Ово се зове чојство и јунаштво: Милан Благојевић због Инцковог наметања закона поднио оставку на судијску функцију15:47 Суверениста Џафи поздравља одлуку страног тутора, а у саопштењу уз "геноцид" уопште не помиње Сребреницу15:41 ПДП: "Инцкова одлука изазват ће додатне тензије и бити кориштена за политичке обрачуне"15:35 Шаровић: Штета што у СБ УН није прошла иницијатива Кине и Русије за укидање ОХР15:19 УС позива на заједничку реакцију свих странака из Српске против Инцка15:12 Ђокић: Инцко се требао бавити извјештајем независне комисије

Према Ђајићевој рачуници гаража ће се отплатити за 17 година

Директор Универзитетско – клиничког центра Републике Српске Владо Ђајић правда улагање 35 милиона марака у гаражу анкетом студената у којој су пацијенти као један од највећих проблема истакли паркирања на Паприковцу.

четвртак, 21 маја, 2020 / 14:22

Ђајић је рекао да су за потребе пројекта гараже рађене вишемјесечне и дугогодишње анализе потреба.

"Студенти су анкетирали 300 пацијената и преко 90 одсто их је рекло да је највећи проблем Клиничког центра гдје се паркирати и како довести пацијента. Оно што је битно, инвестирање у гараже у свијету је најбоља инвестиција. Рађени су планови, ми имамо око 10 хиљада дневно људи који прођу кроз Клинички центар и око пет хиљада аута и стручњаци из економске службе су процјенили, за пет хиљада да по марку плате дневно паркинг, то је годишње близу два милиона марака и зато примједба да то треба да буде јавно-приватно партнерство испали би неозбољни и тек би тада били нападани да смо дали приватнику да узима паре, а ово ће остати власништво државе и Клиничког центра и за пар година ће се исплатити", рекао је Ђајић.

Посланик који дјелује у Клубу СДС-а Небојша Вукановић предложио је да буде донесена одлука да се организује тематска сједница и јавно саслушање о набавкама и да Ђајић достави све акте у вези са набавкама.

"Који директор Клиничког центра слуша студенте, замислите, студенти рекли треба гаража од 35 милиона, јесте ли нормални, вријеђате интелигенцију, мислите ли да можемо такве приче прогутати", упитао је Вукановић.

Међутим, Вукановић није затражио изјашњење Народне скупштине о његовом приједлогу за темстску сједницу и јавно саслушање.

Капитал је раније објавио да је Фирма из Лакташа добила 35 милиона за гараже УКЦ РС.

Градња паркинг простора дио је пројекта изградње објеката за стационарни саобраћај и комерцијалне садржаје.

Након изградње гараже са четири подземне етаже, у другој фази је планирана градња хотела за потребе доктора који долазе из иностранства и за породице пацијената, што није обухваћено овим тендером.1 КОМЕНТАР

 1. Ђајић херој!???

  35 мил за гаражу на Паприковцу на периферији града је стварно херојски подухват.

  То је човјек чика је главна референца по његовим ријечима то што је завршио „најтежи државни факултет“.

  Тачно се види.

  Човјек који није у стању двије просто проширене саставити без граматичких и правописних. Сам сам слушао. Нисам љекар ал могу мислит остало како му иде. И то је најистакнутији медицинар Српске. Какви ли су остали.

  Горе су два багера за десет хиљада могли поравнати оне три ливаде и насути шљунком још прије 20 година. Ријешено. Па полако паркинг направити. Једно по једно. Без фртутме и мегаломанија.

  Питање је има ли ико.

  Ако је овај херој, какви ли су остали.