Преломљено: Јелена Тривић за предсједника испред опозиције

– Данас је Предсједништво Партије демократског прогреса донијело одлуку да кандидат за једну од инокосних позиција на изборима 2. октобра 2022. године буде Јелена Тривић, рекао је предсједник ПДП-а Бранислав Бореновић након данашње сједнице Предсједништва странке.

уторак, 28 децембра, 2021 / 13:46

Бореновић је рекао да је очекивање и жеља ПДП-а да Јелена Тривић буде кандидат за предсједника Републике Српске, али да је ПДП, као одговорна и озбиљна странка спремна да стрпљиво и мудро, кроз разговоре, усагласи коначну одлуку са пријатељима из других опозиционих странака, као и истакнутим појединцима.

– Јелена Тривић је остварена, посвећена и веома одговорна особа. Са тридесет осам година, већ осам година је доктор економских наука и тренутно је професор на Економском факултету Универзитета у Бањалуци. Потпредсједник је ПДП-а и један је од најактивнијих, најпродуктивнијих и најбољих посланика у Народној скупштини Републике Српске. Јелена је поштена, часна особа и велики патриота. Воли свој народ, воли Републику Српску, али поштује и све друге. Изнад свега, она је Дејанова супруга, Арсенијева и Страхињина мајка, која је свој живот посветила породици, али и циљу да свака породица, сваки човјек, свако дијете, живи срећно и добро у својој Републици Српској, каже Бореновић.

Бореновић је рекао да су у утврђивању кандидатуре учествовали сви његови кључни сарадници, велики број чланова и симпатизера ПДП-а, али и људи ван политике који су, сви заједно, стрпљиво и сталожено донијели ову битну одлуку за Републику Српску, али и БиХ.

– Јелена је побједнички избор, за бољу, слободнију, запосленију, просперитетнију, богатију, образованију, снажнију, развијенију, али и веселију, успјешнију и љепшу Српску, истакао је Бореновић.

Он је рекао да све чека 275 дана огромних изазова, трновитог пута, али и оптимизма и вјере да се може, да је могуће и да ће се промијенити девијатни модел понашања у политици, те увести пристојност, знање, мудрост, одлучност и храброст као основе вриједносног система, гдје Република Српска може бит лидер једнакости, пуне владавине права и доброг живота.

– Уз искрену подршку нашег народа, сигуран сам да ћемо однијети велику побједу уа успјешну Републику Српску, свијетле и сигурне будћности, рекао је Бореновић.

Члан Предсједништва ПДП-а и градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, рекао је да већ годинама заједно са својим саборцима, Јелена и он стоје на бранику правих вриједности, слободе и права да сваком грађанину овдје буде боље, како у Бањалуци тако и у Републици Српској.

– Као Јеленин саборац у борби против накарадног режима могу рећи да сам поносан што смо обоје одбили прилику да мијењамо ствари на боље, након што смо годинама заједно указивали на бројне аномалије у друштву, откривали афере, заједно са грађаниам организовали бројне протесте и водили битке са режимом који је 20 година разобио овај народ. Надам се да ћемо са различитих фронтова поново водоти заједничке битке, са истим циљем – бољи живот наших грађана, поручио је Станивуковић.

Он је рекао да му је, као члану ПДП-а, драго што ПДП има вриједне људе да понуди народу и Републици:

-ПДП је показао да дају шансу младим људима и зато сам увјерен да је пред нама свијетла будућност и велика побједа. Пред нама су многи изазови јер битка се не завршава кандидатуром, али ни побједом, већ управо тада почиње и ја то можда најбоље знам. Знам колико је тешко изборити се и побиједити, зато ћу бити снажан ослонац Јелени на овом путу који је важан за све нас, рекао је Станивуковић.

Станивуковић је истакао да му је, као градоначелнику града који је запостављен од стране републичке власти, ово посебно важно, јер је ово важна битка и за Бањалуку:

– Ово је важна битка и за Бањалуку, јер Бањалуци треба снажан партнер и на републичком нивоу како бисмо лакше спроводили све своје идеје. Сигуран сам да ћемо заједно у коалицији са грађанима добити ову битку, као што смо је добили у Бањалуци, рекао је Станивуковић.

– Захваљујем се свим колегама из ПДП-а, хвала предсједнику Браниславу Бореновићу градоначелнику Бањалуке Драшку Станивуковићу. Ово је за мене велика част и привилегија, и наравно велика обавеза и одговорност, истакла је Јелена Тривић након објављивања кандидатуре.

Она је рекла да су највећи проблеми нашег народа производ су лоших политика, које, како каже, морамо и хоћемо мијењати и које ћемо побиједити.

– Криминал и корупција су изјели и разорили животе народа и цијелих наших породица у Републици Српској. Корупција је омогућила мањини да се енормно обогати, а највећем броју пристојних и вриједних људи, корупција је трасирала пут у сиромаштво и одлазак из наше отаџбине. Тај негативан процес ћемо да зауставимо. Корупција је пошаст против које ћу се ја борити свакога дана, свим својим бићем и побиједићу је, рекла је Тривићева.

Она је истакла да је искоријењивање корупције и криминала предуслов је свих битних промјена које требају нашем народу, а такве промијене ће донијети.

– Правда, значи храбре и поштене судије и тужиоце који ће законе проводити тако да они важе једнако за све! Правда значи да ће и сва имовина стечена криминалним и коруптивним радњама бити враћена народу. Економски развој који ћемо стварати је да свако има шансу за запослење и да достојанствено живи од свог рада. Ово се посебно односи на младе за које ћемо створити услове за брже запошљавање и њихов останак у отаџбини. Наш циљ је стабилна и јака привреда, уз ефикасан јавни сектор који подстиче инвестиције и нове послове. Боља, стручна и ефикасна здравствена заштита; љекари и медицински радници који остају у својој земљи, који достојно живе од већих плата и бољих услова рада које ћемо им омогућити. Желим и учинићу то, да видим задовољне, срећне и поносне просвјетне раднике, који ће градити наше друштво тако да наша дјеца добијају најбоља знања која ће им омогућити запослење и останак у Републици Српској, нашој отаџбини, рекла је Јелена Тривић.

Она иистиче да су праведан систем, закони једнаки за све, обрачун са корупцијом, стабилна и растућа привреда, одлично и ефикасно здравство и најбоље образовање, предуслови су за оно што јесте њена визија јаке, успјешне и ефикасне Републике Српске – демографска обнова друштва.

– Негативне демографске трендове морамо и хоћемо да преокренемо и то паметном, одлучном и искреном политиком. Убијеђена сам да ћемо на крају мог мандата свједочити о већем броју рођених беба и људима жељним да остану овдје. Више младих који остају у отаџбини омогућиће и достојанствен живот нашим борцима и пензионерима, људима који су стварали и градили нашу отаџбину. То је моја визија и мој сан о срећним људима који са поносом живе у својој Републици Српској, каже Тривићева.

Тривићева додаје да се у свом досадашњем политичком раду бавила искључиво борбом против корупције и криминала, лошим политикама људи на власти који их проводе у свом личном интересу занемарујући интересе народа.

– Никада се нисам бавила негативном кампањом и никада моја критика и борба неће бити усмерена на људе, ни на њихове породице. Од мене народ може очекивати наставак искрене и праведне политичке бобе и исту такву кампању. Ја ћу водити свијетлу и ведру кампању, кампању програма, а не кампању прљавштина. Ја играм фер и побјеђујем фер игром, каже тривћева и закључије:

– Позивам све људе, који воле Републику Српску, који желе да сачувамо и очувамо народ, да се придруже овој одлучујућој утакмици, свако на свој начин, да склопимо договор за добар живот који ће бити почетак промјена и стварања јаке, успјешне и вриједне Републике Српске.

Живјела Република Српска!, рекла је Јелена Тривић.