Прелетачи слијећу: Талић и Мирошљевић се уједињују са Стевандићем

Драган Талић и Владимир Мирошљевић, бивши одборници НДП-а у бањoлучкој Скупштини, одабрали су дрес и придружиће се Уједињеној Српској Ненада Стевандића, сазнаје портал СрпскаКафе.

четвртак, 10 августа, 2017 / 12:22

Након што су напустили НДП Драгана Чавића, та два одборника су, након преговора са више политичких странака, одлучили да своје руке пруже Уједињеној Српској и пређу у њихов табор.

О преласку у ову странку преговарало се директно са руководством, каже наш извор портала "СрпскаКафе", па су пале у воду приче да ће та два одборника отићи у ДНС.

Томе иде у прилог и спекулисање да је Мирошљевић прихватио дрес у Стевандићевој странци како би себи обезбиједио начелничко мјесто у градском Дому здравља.

ИЗВОР: СрпскаКафе13 КОМЕНТАРА

 1. Нема људи партије без идеологије.
  Сви су све причали и сви нас нагузили, били су као фол народне партије, па партије социјалистичке, социјалдемократске, па онда да би појединци профитирали партије пензионера,па бораца,па уједињења, па неки позитивни, па партије кур*ца, па палаца.
  Елем, доказаше за 22 године „ДЕМОНКРАТИЈЕ“ у Српској, да су сви негативни, да су многе партије само експозитуре великих партија, или тајних служби.

  Ипак има БОГА.

  Остала је још једна часна, неизраубована,супер национално одговорна и програмски стриктно конципирана идеологија Еколошке партије Републике Српске.

  Идеологија и програм који има јасну визију развоја и опстанка Републике Српске.
  Програм који има посебан дио који се односи на успоставу односа на узајамном признању, уважавању и привредној сарадњи са Федерацијом,програм који радикално продубљује односе са Србијом, програм који нуди добре односе и сарадњу на свим пољима са сусједним земљама, земљама ЕУ и другим земљама свијета, програм који може донијети привредни препород и подићи посрнуле борце, њихову дјецу и наше мајке, највеће жртве „ТРАНЗИЦИЈЕ“ које су провеле партије без идеологије,визије, програма и часних људи у руководствима.

  ЗЕЛЕНИ СРПСКЕ су остали последња шанса, бастион наде за сиротињу, за сељака, за незапослене, за младе, за добронамјерну интелигенцију, за домаћа удружења грађана, за Цркву, за грађане других вјера у Српској, за…………

  Зашто?
  Зато јер нуде САБОРНОСТ,ЈЕР ГАРАНТУЈУ ПРАВНУ И СУПЕР ПРАВЕДНУ ДРЖАВУ, све кроз провођење авангардног програма ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, односно ПРВЕ ПРАВЕ ПОСЛЕРАТНЕ ОБНОВЕ.

  1. Рече један човјек да је : „свака политичка кампања у ствари обично завођење“. Зна се шта послије завођења слиједи а послије тога (што слиједи послије завођења) , е за то каже наш народ : „Послије ј*бања нема кајања“. Завођен је наш народ много пута и дан данас трпи посљедице завођења. Чињеница је да „црвене“ очима не могу видјети. Желим им што бржу лустрацију , букагије и (ово озбиљно мислим јер би то увео као обавезу) пругаста одјела. „Зелена“ идеја , као и сваки еколошки покрет , су ми много ближи али као и у свему увијек постоји неко „али“. То „али“ које нисте објаснили у свом , додуше сажетом , коментару се односи на провођење неких од ваших (и Ваших) визија развоја. Поменути ћу само односе и „сарадњу“ са ЕУ а овај пут ћу оставити комшије и „сусједе“ по страни иако би се и о томе требало озбиљно размишљати. Како остварити „сарадњу“ са ЕУ ако пенетрирајући у исту морамо испоштовати све њене прописе и стандарде? У тој истој унији се ограничава употреба препарата произведених од љековитог биља па би се само по томе могло рећи да „зелене идеологије“ не пролазе код „старе даме“??? Шта ће се изродити из новостворене троглаве звијери састављене од : „BASF“-а , „Bayer“-a i „Monsanto“-a??? Да се мене рецимо пита одмах би легализовао конопљу која би се користила за све могуће добробити које може пружити. Наравно да искључујем злоупотребу исте. Да се вратим на поменуте „стандарде“ ЕУ а у ту причу ћу одмах укључити и наше властодршце. Та иста ЕУ , кроз своје пројекте које проводи и код нас , ствара „Јединствени енергетски простор“ (скраћено ЈЕП). То би требало значити и да ће се сви закони и стандарди ЕУ требати поштовати и код нас. Увели су нас у „ЈЕП“ али само толико колики је био њихов тренутни интерес. Тај „ЈЕП“ би се требао односити и на енергију добијену из „фосилних остатака“ па се , веома брзо , могу увести и „стандарди“ аерозагађења које ни један наш пољопривредник са својим израубаним тракторима неће моћи испоштовати. И шта се послије дешава? Ништа! За то ништа је примјер „Електро-привреда“ Р.С. и „Електро-пренос“ БиХ. ЕУ је остварила оно што јој је био интерес а нама је оставила ове монструме који имају тржишни монопол и који су огерзли у криминал и непотизам. Шта поводом тога предузима ЕУ и њена два „виски“ представника? Ништа! Шта њих брига за сиротињу , незаштићене потрошаче и грађане!?! Дакле , ма колико се ЕУ дичила „стандардима“ они важе само за неке грађане тог континента и овдашњу политичку „елиту“ која по њеним налозима уводи „стандарде“ и ДОБИЈА а не ЗАРАЂУЈЕ јако добре плате. Проблема је небројено а преовлађајући менталитет становништва је катастофалан. О менталном склопу припадника режима не вриједи ни трошити ријечи јер се нема о чему причати. Нисам сигуран да сте у стању провести своје идеје , бар не у оваквом окружењу. Овим наравно не мислим да се треба одустати од борбе али нисам сигуран да ће режим напустити „државне јасле“ милом. Без канџије и мотке (говњаве) ништа.
   Поздрав и подршка!

 2. Распућине,

  мораш да разликујеш еколошке покрете и озбиљну партију ЗЕЛЕНЕ оријентације.
  Покрети указују на негативне ствари, позивају на хуманост, одговоран однос и паметан приступ животу и раду, али никад не могу, нити су игдје промијенили начин понашања и размишљања било ког народа.
  То се мора практично урадити.

  Зелене партије су то урадиле у земљама ЕУ и другим нормалним земљама у свијету.
  Како?
  Окупили су се паметни и добронамјерни људи у зелене партије, понудили програм, добили повјерење на локалном, регионалном и државном нивоу, предложили нове законе које нико није смио из других партија да одбије, јер су сви у корист народа, те би њихово одбијање значило њихов нестанак са политичке сцене.
  Онда су те исте законе почели да примјењују , негдје радикално, а негдје дозирано,прилагођавајући затечену привреду новој визији.

  За пар деценија су урадили чуда, није то проблем провјерити, голим оком се види, сви им позитивно завидимо како имају уређену привреду, систем образовања, однос према животној средини, колико улажу у одгој здраве и продуховљене нације, односно колико улажу у спорт и културу………

  Ово је Распућине врло озбиљна прича по питању политике, привреде, образовања, безбједности…………………………………………………….све то прилагођено времену у коме живимо.

  Значи, добро су дошли еколошки покрети, али да би се ускладу са временом и простором у коме живимо нешто конкретно урадило на успостави правног, политичког, образовног и безбједносног система, те да би се стратешки размишљало о развоју привреде, идеја, и програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА морају бити државни пројекат Републике Српске за наредна два четворогодишња циклуса,све са визијом развоја за наредне деценије.

  Ово није и не смије бити прича само Еколошке партије, ово је универзална и реална прича за опстанак Републике Српске и српског народа на овим просторима.

  Спасоносна прича која нуди одговорну националну политику, прича која гарантује безбједан и достојанствен живот свим грађанима Републике Српске, прича кја нуди успоставу неуништивог система, односно прича која нуди нови начин ПОНАШАЊА И РАЗМИШЉАЊА сваког становника Републике Српске, не због других, него због нас самих, прича коју морају да прихвате и проведу парламентарне партије, са нама, или без ЗЕЛЕНИХ.

  1. Када сам поменуо „зелену идеологију“ (мислећи на политичку партије „зелених“) то је било због прве реченице у Вашем коментару : „Нема људи партије без идеологије.“. Бити „зелен“ само да не будеш „црвен“ или „црн“ а да је идеологија у принципу слична , није рјешење. Као код нас , јер су сви наши „црвени“ и „црни“ у неку руку „зелени“ због љубави према „зелембаћима“ $. Наравно да разликујем еколошке покрете и „озбиљну партију ЗЕЛЕНЕ оријентације“. Помало пратим рад разних еколошких удружења али и достигнућа зелених партија у Европи (нпр. Данска). Оснивачи и чланови многих зелених партија су чланови разних еколошких удружења. Њихови резултати су за размишљање просјечног балканца импресивни али као што сам написао у свом одговору и они су прилично ограничени у свом политичком дјеловању управо због ЕУ прописа и стандарда. Наравно , они се боре али им је у тој истој Европи , гдје је свјест грађана на далеко вишем нивоу него код нас , много лакше. А опет , „зелени“ ни тамо немају баш такав утицај какав би Ви (наравно и ја) жељели.
   Све је у реду и апсолутно прихватам све што сте написали у одговору јер и сам размишљам слично. Оно на шта сам , у свом претходном одговору , алудирао су интереси ЕУ и капитала из исте. То што они користе „наш“ режим за остваривање политичких и економских интереса је по њиховим стандардима легитимно. То што парламентарна већина (уз стидљиво копрцање опозиције) изгласа сваки захтјев из ЕУ (ММФ-а и иних) је исто тако легитимно у парламентарној демократији. Друга ствар је то што је већина тога противно интересима грађана Р.С.. Није ми намјера полемисати са Вама да биh се правио нешто много паметан. Једноставно , само размишљам и размјењујем мишљења. Као што рекох , зелена идеја и идеологија су ми блиске али се питам колико могу проћи код нас и у нашем преовлађајућем менталитету? Примјер су службена возила (и не само то , много је тога , али…) која о том менталитету најбоље говоре. Пошто сам прогнаник из ‘рваЦке (и незапослени демобилисани борац ВРС , ако је то у опште битно) прије рата сам слушао „Радио 101″ па ћу Вам покушати препричати једну рекламу која је ишла на истом :
   У позадини се чује звук тракторског мотора , затим се чује женски глас који довикује : Јура! Јура! Mетни ме на њега , да ме цјело село види!!! (Затим се чује : Ако трактор , онда Зетор.)“. Код нас је све исто само је умјесто Јуре „баја“ а министри би у (на) А-уд-ија да их цјели свијет (или бар Р.С.) види. Мислим да би Вам сада било јасније како видим наш менталитет из кога произилази маса проблема. Треба се много тога промјенити али како убједити народ да изађе и гласа када му се сваки дан усађује у свијест : „Сви су они исти“. Или поједностављено : Сви би они у Ауди? Када кажем „Ауди“ (убјеђен сам да сте схватили на шта алудирам али за сваки случај) мислим на читав „пакет“ који уз то иде. Да не дужим. Желим Вам (и вама) много успјеха у промоцији ваше идеје и идеологије. Надам се да ћете имати успјеха јер су нам промјене и више него хитне. Лично се надам да ће и услиједити јер већ и сам размишљам , да у случају опстанка режима , пакујем кофере.

  2. Распућине,

   хвала на лијепим жељама.
   Ја бих се ипак задржао на мојој задњој констатацији у прошлом коментару.
   Да парафразирам оно што одговорно тврдим, „нема нама биолошког опстанка на овим просторима, ако се стратешки ЗЕЛЕНОЈ ЕКОНОМИЈИ не окрене будућа и свака сљедећа влада“, нема ту много памети, само је питање да ли хоћемо?

   Све су приче испричане,прилагоди се времену и простору у ком живимо, збијај редове, заштити народ и ресурсе, преузми наш програм ЗЕЛЕНОГ ОДРЖИВОГ РАЗВОЈА, или организуј квалитетне људе и за пар мјесеци припреми јасан програм са роковима(до краја јесени)и од 2018 године крени у ПРВУ ПРАВУ ПОСЛЕРАТНУ ОБНОВУ.

   Нема ту мјеста српском, или неком другом менталитету,има мјеста само опипљив интерес, народ је на западу прихватио нешто што је добро за њега, замисли онда како ће тек позитивну енергију и реалну наду прихватити наш опљачкани, понижени и дезавуисани народ?

   Данас свака нормална држава љубоморно чува своје природне ресурсе и контролисано их користи за развој привреде,наравно плански, обично у четворогодишњим циклусима, али са јасним циљем развоја за наредне деценије.
   Посљедица таквог понашања и размишљања је уређена држава,запослен, здрав и задовољан народ, зар не?

   Све је толико једноставно,одговорно тврдим и животом гарантујем, да сам којим случајем предсједник садашње већинске владе Републике Српске, побиједио бих идуће године на изборима 2/3 већином за све нивое, управо јасним програмом и роковима који су прецизирани економском политиком и буџетом за 2018 годину, са још јаснијим роковима за наредне четири године.

   Резултати на терену у свим сегментима живота и рада би били такви, да би народ у октобру лако препознао коме треба дати повјерење за наставак моралног препорода и радикалне привредне реформе.

   Апсолутно ми не би требала ова свакодневна деструкција, нити паланачка дневна политика, напротив.

   Исто тако, ако се овако настави, опозиција може да се прошета на идућим изборима, до душе, то треба знати.

   То се не може никако постићи досадашњом комуникацијом са народом, могу слободно рећи дјечије наивним и паланачким понашањем, односно, дугогодишњим насједањем на трикове велемајстора за деструкцију и дневну политику.

   Политика је мој Распућине врло изазован и озбиљан посао, није то за свакога, једно је мислити, друго, мислити да мислиш, зар не?

   Поздрав