Прекипило пољопривредницима у Србији: Тракторима ка Београду

Земљорадници из Панчева и Ковачице, са неколико стотина трактора, блокирали су око поднева саобраћај на старом путу ка Београду, у знак протеста због уредби Министарства пољопривреде. На мјесту блокаде су присутне јаке полицијске и снаге Жандармерије али, за сада, нема инцидената. Пољопривредници из цијеле Србије покушавају да тракторима крену за Београд, како би изразили незадовољство […]

понедељак, 30 маја, 2011 / 15:37

Земљорадници из Панчева и Ковачице, са неколико стотина трактора, блокирали су око поднева саобраћај на старом путу ка Београду, у знак протеста због уредби Министарства пољопривреде.

На мјесту блокаде су присутне јаке полицијске и снаге Жандармерије али, за сада, нема инцидената.

Пољопривредници из цијеле Србије покушавају да тракторима крену за Београд, како би изразили незадовољство уредбама Министарства пољопривреде, али им полиција не дозвољава излазак на главне путеве, изјавио је данас предсједавајући Управног одбора Асоцијације пољопривредника Мирослав Киш.

"Пољопривредници из свих крајева Србије у групама од неколико десетина до неколико стотина, покушавају да из својих мјеста тракторима крену у Београд, али им полиција брани кретање и не дозвољава излазак из њихових мјеста", казао је Киш агенцији Бета.

Он је нагласио да су се пољопривредници одлучили да тракторима дођу у Београд, јер не могу више да чекају и да слушају само празна обећања.

"Тражимо спровођење свих мера које су нам прошле јесени обећане. Ми смо све урадили што је било до нас и не можемо више да чекамо." казао је Киш.

Он је додао да пољопривредници не желе да блокирају путеве, већ само тракторима да дођу и да мирно прођу до Министарства пољопривреде и Владе Србије.0 КОМЕНТАРА

  1. Стрпите се још мало, још само мало. Борис је „скинуо љагу“ са грађана Србије, „начинио одлучујући корак ка ЕУ“… Када уђете, сви проблеми престају! Добро ајде, још да признате КиМ, ухапсите Хаџића, реформишете правосуђе… то ће бити довољно бар за кандидатски статус, а онда висок степен аутономије Рашкој и Војводини за пријем… али, НА ДОБРОМ СТЕ ПУТУ! x-(

  2. Неким пољопривредницима у Србији који имају мало земље (мање од 2 хектара) и којима је она једини извор прихода (тако да су стално у минусу и немаш за живот) субвенције се не дају, јер кад треба да се подигну паре за стимулисање пољопривредне производње и помоћ о којима се ових година пред почетак сетве стално прича у медијима,отворено им се каже да пара нема или се завијено као разлог наводи те премало земље, те неодговарајућа житарица или ако је житарица замера се зашто није воћњак ту…и сељаци одустају лако, јер су научени да поштују власт а знају да нема контроле и да такво понашање пролази. А онда се добије писмо на неколико страна из министарства пољопривреде у ком се обећава да ће наставити и даље да помажу пољопривредне произвођаче. Туга!

Оставите одговор