Прекинута истрага против Строс-Кана у француској

Француско тужилаштво одустало је данас од истраге против бившег директора Међународног монетарног Фонда Доминика Строс-Кана, наводећи да постоји основ сумње да је он извршио сексуални напад на списатељицу Tристан Банон, али да је случај застарео да би се водио судски процес. Банонова (32) је тврдила да је Строс – Кан покушао да је силује 2003. […]

четвртак, 13 октобра, 2011 / 18:14

Француско тужилаштво одустало је данас од истраге против бившег директора Међународног монетарног Фонда Доминика Строс-Кана, наводећи да постоји основ сумње да је он извршио сексуални напад на списатељицу Tристан Банон, али да је случај застарео да би се водио судски процес.

Банонова (32) је тврдила да је Строс – Кан покушао да је силује 2003. године у стану у Паризу, али је тужилаштво саопштило да докази указују прије на сексуални насртај, него на покушај силовања, како је тврдила списатељица, пренио је АфП.

Строс-Кан је ухапшен у Нјујорку због оптужби собарице НаФисату Дијало да ју је сексуално напаствовао у хотелу "СоФител" 14. маја.

После неколико дана, пуштен је уз кауцију и стављен у кућни притвор, одакле је изашао почетком јула.

Строс – Кан је, у интервјуу Француском каналу "Tф1" прошлог мјесеца, сусрет са собарицом хотела у Нјујорку описао као свој "морални пад", али и рекао да није покушао да силује ни њу нити било коју другу жену.Оставите одговор