Прехладе учесталије ових дана

БАЊА ЛУКА – У амбулантама и домовима здравља у Републици Српској посљедњих дана повећан је број пацијената који траже љекарску помоћ због високе тјелесне температуре и кашља. Љекар Дома здравља у Лукавици Нада Ђокић-Барош рекла је да је у овом дијелу Српске евидентиран пораст броја пацијената који због веома високе температуре, малаксалости и учесталог кашља […]

понедељак, 7 марта, 2011 / 10:20

БАЊА ЛУКА – У амбулантама и домовима здравља у Републици Српској посљедњих дана повећан је број пацијената који траже љекарску помоћ због високе тјелесне температуре и кашља.

Љекар Дома здравља у Лукавици Нада Ђокић-Барош рекла је да је у овом дијелу Српске евидентиран пораст броја пацијената који због веома високе температуре, малаксалости и учесталог кашља траже помоћ, наводи "Глас Српске".

"Код пацијената који нам се тренутно јављају нисмо открили ни упалу грла, нити неке посебне тегобе на плућима. Висока температура и кашаљ најчешћи су симптоми обољелих", истакла је Ђокић-Барош и додала да се међу обољелима налази и велики број дјеце.

Слична ситуација је и у Дому здравља у Добоју, а дежурни љекари истичу да се у посљедњих 10 дана нагло повећао број пацијената.

И у приједорском Дому здравља кажу да се посљедњих дана љекарима обраћају пацијенти са симптомима прехладе и вирозе, те спорадични случајеви са симптомима сезонског грипа.

У апотекама у РС наводе да је посљедњих дана повећана потражња за разним аналгетицима.Оставите одговор