Представништво у Београду сматра Фалкенштајнер ненаписивим на азбуци

Готово нема дана, када нас буџетски корисници не обрадују неким новим примјером културног полтронизма и(ли) неписмености, означавајући неке ријечи као непреводиве на српски у писаном тексту.

четвртак, 13 децембра, 2018 / 16:24

Представништво Српске, обично се оглашава у случајевима неких догађаја из области културе, па је сасвим легитимно замјерити им латиничење Фалкентајнера. Тим више што остатак саопштења, укључујући наслов који ријетко писмено и тачно биљежи име Бање Луке, али и пише лаунџ бар (а не lounge bar) нисмо дирали.

Београдско представљање новогодишњег програма Бање Луке

Градоначелник Бање Луке Игор Радојичић и музичкe звијездe ХарисЏиновић и Жељко Самарџић ће у петак, 14. децембра, у 11.30 часова у лаунџ бару београдског хотела "Falkensteiner" (Бултевар Михајла Пупина 10к, 9.спрат) представити новогодишњи програм Бање Луке.

Током новогодишњих празника град Бања Лука ће организовати тродневне концерте. Према утврђеном програму, 30. децембра наступиће ХарисЏиновић, у новогодишој ноћи Жељко Самарџић и Никола Роквић, док ће 1. јануара за Бањалучане и туристе из цијелог региона бити приређен велики концерт Жељка Јоксимовића.