Представници националних мањина код Џомбића

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у Бањој Луци, са делегацијом Савеза националних мањина у Републици Српској. Током састанка констатовано је да је статус националних мањина у Републици Српској на задовољавајућем нивоу, те да треба радити на стварању услова да положај националних мањина у Републици Српској буде још бољи. Предсједник Савеза националних […]

уторак, 7 јуна, 2011 / 15:27

Предсједник Владе Републике Српске Александар Џомбић разговарао је данас, у Бањој Луци, са делегацијом Савеза националних мањина у Републици Српској.

Током састанка констатовано је да је статус националних мањина у Републици Српској на задовољавајућем нивоу, те да треба радити на стварању услова да положај националних мањина у Републици Српској буде још бољи.

Предсједник Савеза националних мањина, Стево Хаврељук, истакао је да је приоритет Савеза да националне мањине добију равноправан статус у уставној категорији БиХ. Он се захвалио Влади Републике Српске што је омогућила да Савез на чијем је челу добије статус удружења од јавног интереса што ће им у многоме омогућити реализације пројеката у наредном периоду.

Предсједник Савеза Рома Републике Српске, Саша Машић, упознао је премијера Александра Џомбића са основним правцима дјеловања Савеза Рома у наредном периоду. Он је нагласио да су приоритети, у наредном периоду, рјешавање питања стамбеног збрињавања, запошљавања и обезбјеђења здравствене заштите за ромску популацију.

Премијер Александар Џомбић је истакао да је Република Српска опредјељена да поштује права свих народа у Републици Српској, а тако ће бити и у наредном периоду.