Представа "Тигар" у Лакташима

У великој сали, Центра за образовање и културу у Лакташима вечерас ће бити изведена представа "Тигар". Бањолучка представа "Тигар" је рађена у копродукцији Удружења драмских умјетника Републике Српске и Позоришта "Модерна гаража" из Београда, Представа приказује фрустрацију и тугу модерног друштва кроз лик главног јунака – конфузног и изолованог Њујорчанина, који одлучује да киднапује случајну […]

четвртак, новембар 4, 2010 / 17:08

У великој сали, Центра за образовање и културу у Лакташима вечерас ће бити изведена представа "Тигар".

Бањолучка представа "Тигар" је рађена у копродукцији Удружења драмских умјетника Републике Српске и Позоришта "Модерна гаража" из Београда,

Представа приказује фрустрацију и тугу модерног друштва кроз лик главног јунака – конфузног и изолованог Њујорчанина, који одлучује да киднапује случајну пролазницу, како би се осветио лицемјерном друштву.

Шизгалов комад критикује савремено друштво у коме су појединци, уклопљени у рутину, заборавили међусобно да комуницирају, сводећи свој однос на празне разговоре без стварног занимања за живот другог.

Главни лик, кога тумачи Огњен Копуз, осуђује конформизам и униформисаност савременог човјека, који је заборавио на моралне и духовне вриједности и руководи се искључиво интересом, немоћан да успостави "исконски контакт".

Прича прати двоје људи који, у веома необичној ситуацији, гдје је једна особа жртва, а друга насилник жељан освете, схватају да дијеле исте проблеме и обоје пате за љубављу и разумијевањем.

У мрачној и тмурнорној подрумској атмосфери "Модерне гараже", са фотографијама запрепашћених људи на зиду, уз свјетлост свијећа, понављајући реченицу "нигде никог да вас саслуша", ово двоје ликова проналазе подршку једно у другом, и још важније, разумјевање за којим су чезнули.

Играју: Огњен Копуз и Дејана Миладиновић
Сценограф: Марко Кесић
Костимограф: Весна Теодосић
Фотографија и Дизајн: Анамарија Вартабедијан
Продуценти: Саша Марковић и Огњен КопузОставите одговор