Предсједништво СДП-а тражи повлачење одлуке Живка Будимира

Предсједништво СДП-а БиХ позвало је предсједника Федерације БиХ Живка Будимира да повуче или стави ван снаге своју одлуку о смјени федералног министра финансија Анте Крајине. Предсједништво СДП БиХ оцијенило је на данашњој сједници у Сарајеву да је одлука предсједника Федерације БиХ незаконита и неуставна. „Усвајањем буџета БиХ поражени су актери политике `што горе то боље`, […]

четвртак, 9 јануара, 2014 / 22:47

Предсједништво СДП-а БиХ позвало је предсједника Федерације БиХ Живка Будимира да повуче или стави ван снаге своју одлуку о смјени федералног министра финансија Анте Крајине.

Предсједништво СДП БиХ оцијенило је на данашњој сједници у Сарајеву да је одлука предсједника Федерације БиХ незаконита и неуставна.

„Усвајањем буџета БиХ поражени су актери политике `што горе то боље`, чиме су очигледно прешли на план Б, а то је рушење финансијске стабилности незаконитом и нелегалном смјеном Крајине“, наводи се у саопштењу СДП-а.

Из СДП-а најављују да ће уложити максималан напор на изналажењу рјешења ради што брже нормализације стања у Федерацији БиХ, укључујући и нормално функционисање федералних институција.

Предсједништво СДП-а позвало је ОХР и друге међународне институције да се активније укључе у рјешавање постојеће ситуације, како би се што прије пронашло рјешење и одблокирали процеси за неометано функционисање финансијских токова у Федерацији БиХ.

На сједници су поздрављене активности и комуникација федералног премијера Нермина Никшића и гувернера Централне банке БиХ Кемала Козарића са међународним финансијским институцијама, чиме је плаћен дуг према Фонду ОПЕК, а тиме и спријечен финансијски колапс БиХ.

„Директни резултат ових активности је, не само спречавање срозавања кредитног рејтинга, већ и спашавање цијеле БиХ“, додаје се у саопштењу.0 КОМЕНТАРА