Предсједништво БиХ: Радмановић прегласан, буџет усвојен

Предсједништво БиХ усвојило је Приједлог овогодишњег буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ који је пројектован на 1.051.823.000 КМ. Приједлог буџета усвојен је на данашњој хитној сједници прегласавањем српског члана Предсједништва БиХ Небојше Радмановића који је тражио да буџетски издаци за Министарство одбране буду смањени за 25 милиона КМ, а за Министарство иностраних послова за […]

среда, април 20, 2011 / 20:27

Предсједништво БиХ усвојило је Приједлог овогодишњег буџета институција БиХ и међународних обавеза БиХ који је пројектован на 1.051.823.000 КМ.

Приједлог буџета усвојен је на данашњој хитној сједници прегласавањем српског члана Предсједништва БиХ Небојше Радмановића који је тражио да буџетски издаци за Министарство одбране буду смањени за 25 милиона КМ, а за Министарство иностраних послова за четири милиона КМ.

Против овог приједлога био је бошњачки члан Предсједништва БиХ Бакир Изетбеговић, док је хрватски члан Жељко Комшић био уздржан.

Усвојени приједлог, који је упутио Изетбеговић, у односу на нацрт буџета Савјета министара БиХ повећан је за 23.789.000 КМ, од чега се 16.789.000 КМ предвиђа за примјену спорног закона о пријевременом пензионисању отпуштених припадника Оружаних снага БиХ, док је седам милиона КМ предвиђено за Фонд за повратак БиХ.

Радмановић је на конференцији за новинаре оцјенио да су друга два члана Предсједништва БиХ олако потегнула за правом прегласавања, наводећи да ће о Приједлогу буџета бити још доста расправе у парламенту БиХ.

Он је истакао да није могао гласати за одобравање средстава отпуштеним војницима, јер је поднио захтјев за оцјеном уставности тог закона пред Уставним судом БиХ, те да је стога понудио властито рјешење које није наишло на одобравање друга два члана Предсједништва БиХ.

 Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *