Предсједник сит, машиновође на броју

Управа „Жељезница Републике Српске“ саопштила је да је данас повукла суспензије машиновођа, чиме је у цјелости испоштован захтјев предсједника РС Милорада Додика. – Управа ЖРС-а је овако одлучила, јер је предсједник РС у овом случају био недвосмислен и јасно рекао како треба поступати и шта треба радити. Од машиновођа је затражено да се безусловно врате […]

четвртак, новембар 10, 2011 / 18:07

Управа „Жељезница Републике Српске“ саопштила је да је данас повукла суспензије машиновођа, чиме је у цјелости испоштован захтјев предсједника РС Милорада Додика.

– Управа ЖРС-а је овако одлучила, јер је предсједник РС у овом случају био недвосмислен и јасно рекао како треба поступати и шта треба радити. Од машиновођа је затражено да се безусловно врате на посао, а од Управе ЖРС да повуче сиспензије – изјавила је новинарима менаџер ЖРС за односе с јавношћу Миланка Стаменић.

Она је рекла да се сада морају наћи одговорни за вишемилионске штете, не само у ЖРС-у, већ уопште у привреди РС.

Стаменићева је подсјетила, да се ово догађа у периоду када ЖРС склапа уговоре за наредну пословну годину са пословним комитентима, те да овакви догађаји могу бити, не само негативни, већ могу имати и далекосежне посљедице.

– Амнестирањем оваквих радњи срушили би се основни принципи пословања и пословности, као и принципи права и правне државе и тиме би се уступио простор правном безакоњу и хаосу – навела је Стаменићева.

Јуче су у Добоју одржани разговори Управе ЖРС-а и представника свих шест синдиката у овом предузећу на којем су синдикалци изнијели ставове о актуелном и новом колективном уговору, а став Синдиката машиновођа је био да се повуче одлука о стављању ван снаге старог Колективног уговора, који би требало да буде полазна основа за почетак разговора, који би требало да се одрже сутра у Дирекцији ЖРС у Добоју.

Машиновође су саопштиле да Управа ЖРС "каприциозно одбија да обустави све суспензије, дисциплинске поступке и враћање датог отказа, чиме се и формално и суштински онемогућава враћање на посао".Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *