Предсједник РС одао почаст Анти Марковићу

Јуче је сахрањен Анте Марковић, а у сали загребачког крематоријума бројни грађани су се опростили од посљедњег премијера СФРЈ. Спроводу су присуствовале бројне познате личности које су доминирале јавношћу за вријеме његовог мандата. Међу њима су били и Стјепан Месић, Милорад Додик, Будимир Лончар… Додик је својевремено био члан Марковићевог Савеза реформских снага Југославије. Сахрани […]

петак, 2 децембра, 2011 / 13:09

Јуче је сахрањен Анте Марковић, а у сали загребачког крематоријума бројни грађани су се опростили од посљедњег премијера СФРЈ.

Спроводу су присуствовале бројне познате личности које су доминирале јавношћу за вријеме његовог мандата. Међу њима су били и Стјепан Месић, Милорад Додик, Будимир Лончар…

Додик је својевремено био члан Марковићевог Савеза реформских снага Југославије.

Сахрани је присуствовао и познати хрватски режисер Лордан Зафрановић.0 КОМЕНТАРА

  1. Људи јесте ли гледали филм КУМ? Наравно да јесте. Молим вас прокоментаришите ко је овдје КУМ, а ко ГОРИЛА? Не види се прави шеф М. Михајловић сувласник фирме са упокојеним А.М. Славко Митровић је оригинал мафијашка појава, а овај крупнији је као Лука Брази. Славко каже сада, онога, а Брази каже, завршено шефе..

  2. Зашто од свега правимо циркус, човјек умро, и ред налаже да се и испрати. Јесу били у истој партији, али био је и Кецмановић и други, хоћемо ли и по њима пљувати, нервира ме кад по комунизму пљују они које је комунизам научио да говоре, направио од њих људе, створио им услове да не живе ко стока…..Покој му души, кад год видим јефтине банане, сјетим се Анте.

  3. Анте1, Анте2,..мала разлика, ајд на страну приватно одавање поште, али један предсједник једног ентитета који је баш најебо у предходном рату не смије себи узимати превише за право, па и кад је његов ментор у питању. С обзиром како је Анте2 слао војску без муниције на граничне прелазе у Словенији, не би ме чудило да и његов наследник додик не би исто урадио рецимо кад је коридор у питању.

    Ко је у оно вријеме био дужан девизе, славио је анту, а ко је опет имао девизну штедњу и коме су дуговали девизе тај је проклињо анту марковића и његов 7:1 конвертибилан динар.

  4. Доста са том митоманијом о Марковићу. Његова власт је погодовала Хрватима и Словенцима да тобожњом ‘конвертибилношћу’ покупе девизе, ослободе се динара, лакше пређу на другу валуту и отцјепе се.

  5. Тачно тако, јанези су опустошили остатак СФРЈ том пљачком и до данас никад љубљанска банка није обештетила своје повјериоце, преварене старе девизне штедише, за тај новац су они купили себи оружје и независност, исту ствар су урадили и хрчци…јбг стварно треба бити мазохиста па отићи одати пошту оном ко ти је народ у црно завио.

  6. Ljudi shvatite da bi Mile bio tamo i da nije to što jeste. Slavko Mitrović i Mile su bili u biznisu sa Markovićem, preko Milorada Mihajlovića (inače glavni dobavljač mazuta Toplani BL i veliki naftni zastupnik na Balkanu). Mihajlović i Marković su imali partnersku firmu u Gracu, a u apartmanu kod Mihajlovića su se u Gracu uz pomoć pokojnog Markovića i Mihajlovića našli Boban i Karadžić. Mihajlović je čitav rat dolazio u BL preko Hrvatske, jednom je zaustavljen, ali je Marković riješio to. Sklonio je porodicu iz BL kada je podmetnut eksploziv pod njegov BMW 535i, početkom juna 1993. godine, to je bilo upozorenje. Mihajlvić je javnosti poznat i po slučaju sa porodicom Haznadar iz kojeg je izašao kao pobjednik i preuzeo je postrojenja u Trnu firme, čini mi se Hit Domet, tako nešto. Mihajlović je preopasan tip. Vjerovali ili ne, pored američkih ambasadora, Dodik se boji moći ovog čovjeka. Nakon izbora 2010. godine, Mihajlović iako nestranački tip, izašao je na naslovnici Glasa kako slavi pobjedu SNSD-a u štabu sa Dodoom i ostalima.. Nema ova sahrana državnička obilježja..